supherb_Fly
In2024_Fly

איך מכינים לימונדת אלווירה

מאת: אומינה קדמי, יועצת תזונה הוליסטית, מנחה סדנאות לניקוי גוף ומזונות על ומלווה תהליכי ריפוי טבעי
זמן קריאה: 3 דקות
רובנו מכירים את הג'ל החלקלק שלו בתור תרופה טובה לכוויות ופצעים. אבל האלווירה הוא הרבה יותר מזה: הוא מחזק חיסוניות, מאזן סוכר וכולסטרול, אנטי דלקתי ומצוין לצרבת. אומינה קדמי מכינה ממנו לימונדה סופר בריאה
supherb_IN

רובנו מכירים את תכונותיו המרפאות של האלוורה בשימוש חיצוני, בעיקר במריחה על פצעים, כוויות ודלקות עור אולם הסוד הגדול של הצמח המופלא הזה הינו דווקא בשימוש פנימי, ותאמינו או לא – גם בתוך לימונדה.

אלוורה הוא אחד מצמחי המרפא המרשימים ביותר שהטבע העניק לנו. מקורו באפריקה, באקלים חם  ומדברי, משם החלה הפצתו בעולם כולו. זהו צמח קל ונוח מאוד לגידול, וזו הסיבה שניתן למצוא אותו כמעט בכל מקום בעולם.

מחקרים מראים לנו כי צמח האלוורה מכיל 20 סוגים שונים של מינרלים, 12 סוגי ויטמינים, 18 חומצות אמינו ועוד שלל אנזימים ורכיבים נוספים המעצימים את כוחו הרפואי.  אלוורה הוא נוגד בקטריה, אנטי ויראלי ואנטי פטרייתי, וזו אחת הסיבות שהוא גדל פרא ואינו דורש ריסוס, למרות המזג הלח והעשיר של הג'ל.

מה עושה הג'ל בשימוש פנימי?

– מחזק את מערכת החיסון
– מרפא דלקות
– מייצב את רמת הסוכר בדם במצב של סכרת
– מוריד כולסטרול וטריגלצרידים
– מרפא אולקוס, תסמונת המעי הרגיז, קרון וצילאק
– מרפא צרבות
– טוב למצבי קנדידה.
– מסייע בסרטן המעי ומבריא את מערכת העיכול
– מגן על הכליות
– מזרז ריפוי של פציעות ושיקום ממאמץ פיזי
– מרפא מחלות חניכיים
– מזין את הדם בחמצן ומשפר את תיפקוד הרקמות, האיברים ומפחית את הסיכון לדום לב ושבץ.
– מזין את הגוף במינרלים, ויטמינים ואינזימים 

מה עושה הג'ל בשימוש חיצוני?

– משפר את בריאות העור, מזין אותו בלחות, מרפא אקנה ומונע קמטים
– מטפל בכוויות, צלקות וחתכים
– מסייע לשיקום העור מטיפולי הקרנות לחולי סרטן
– פועל כעזרה ראשונה מיידית בהיווצרות פצעים חיצוניים – כל מה שצריך זה לשים חתיכת ג'ל על כל פצע פתוח (טוב להשתמש גם לחיות הבית, במקום קרמים כימים, מכיוון שהם נוטים ללקק את הפצעים שלהם)
– מקל על כאבי שרירים ומפרקים.

מחקרים מראים כי יש באלווירה חומר משמר, לפיכך אפשר לשמר פירות או ירקות ע"י טבילתם בג'ל כהגנה מהתחמצנות. שיטה זו שומרת את האוכל טרי ומאריכה את חיי המדף שלו.בקיצור, כדאי שהסוכן הרפואי הטבעי והפלאי הזה ימצא תמיד בסביבתכם.

בשנים האחרונות אנו עדים למוצרי אלוורה שונים היוצאים לשוק (קרמים, ג'לים ואף משקאות) אולם אין ספק כי הדרך הטובה ביותר היא גידול ביתי של צמח זה. כאשר צורכים ג'ל אלוורה טרי ישר מהעלה, כמות הערכים התזונתיים גדולה בהרבה מכל מיץ או ג'ל קנוי, וכמובן שזה גם יותר משתלם. שימו לב כשאתם קונים ג'ל אלוורה שהוא אינו אמור להיות ירוק. צבע הגל הוא שקוף. אם הוא ירוק הז אומר שהכינסו לו צבעי מאכל.

כל אחד יכול לגדל בבית

אלוורה הוא צמח קל מאוד לגידול ביתי ובכל דירה קטנה אפשר לגדל אותו גם בעציץ. כאשר מגדלים עציץ כדאי לערבב את האדמה עם חול, להשקות פעמיים בשבוע ואף מומלץ מדי פעם להשקות את האלוורה במים מהולים במעט מלח ים.

איך משתמשים?

כל שעלינו לעשות זה להפריד עלה מהצמח, להניח אותו על קרש חיתוך, לחתוך את הצדדים הקוצניים, לפתוח את העלה לאורכו ולפלט את הג'ל בעזרת כף. בהפרדת הג'ל מהעלה שימו לב שלא יהיו חלקים ירוקים מהקליפה. בקליפה יש חומר מחטא ונוגד בקטריה אך גם חומר משלשל. גם הג'ל עצמו, בכמות גבוהה, יכול לגרום לשלשול, מה שהופך אותו לתרופה טובה גם נגד עצירות.

כיצד ומתי צורכים?

השתמשו בג'ל בעת הצורך על מנת לרפא את כל תחלואי הגוף. מירחו אותו על גופכם במקרה של פגיעה חיצונית, או פשוט לתחזוקה יומיומית של העור.

והכי חשוב – אכלו את הג'ל!

שנו את החשיבה והפכו אותו לאחד מהמזונות היומיומיים שלכם, שלבו את הג'ל במשקאות, ברטבים ומאכלים.

הג'ל משתלב נהדר במשקאות. הציצו בסרטון על הכנת לימונדה עם אלוורה.

ולפני סיום חשוב לי להדגיש, שוב, עד כמה פשוט, אקולוגי ,חסכוני ואפקטיבי יכול להיות הטיפול בגופנו ובבריאותנו.

במקום לבזבז כסף על מותגי תעשיית הקוסמטיקה (שככל שינסו לעולם לא ידמו למקור אותו הם מנסים לחקות), פשוט מירחו אלווירה על פצעים, פסוריאזיס, צלקות, אקנה וקמטים. אני עדיין לא פגשתי שום תכשיר שמסוגל לתת תוצאות אפקטיביות יותר.

במקום לבזבז כסף על תרופות כימיות ומתועשות – אנטי דלקתיות, אנטי וירליות, מורידי כולסטרול ונוגדי חומציות למיניהם – פשוט שתו בהתמדה אלוורה בכל בוקר. התוצאות מהירות ומפתיעות בעוצמתן.

אפשר למצוא מחקרים רבים על התכונות הרפואיות של אלוורה כאן

 

לאתר של אומינה www.livingpurelife.com

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו
  1. רקפת

    תודה רבה על הסירטון בעקבות זה התחלתי להכין את המיץ וההרגשה נהדרת!

  2. טליה

    רוצה לראות את הסרטון על הכנת לימודנה של אלורה, וכן איזה סוג אלוורה מותר לאכול