זה לא רק מה אוכלים - זה גם איך אוכלים
נפיחות, כאבי בטן, גזים, עצירות, מחסור בווטימינים ומינרלים ועוד..
כל אלה עשויים להעיד על כך שהעיכול שלנו אינו תקין.
בגוף בריא עם מערכת עיכול תקינה תתבצע קליטה ספיגה אופטימלית של אבות המזון, היציאות יהיו סדירות, הבטן תהיה רגועה ונינוחה ללא נפיחות, ללא כאב וללא גזים.
מה נדרש מאיתנו בכדי שמערכת העיכול תתפקד בצורה אופטימלית?
מערכת העיכול שלנו אחראית על תפקוד תקין של הגוף כולו, ועלינו לסייע לה לעבוד ביעילות.
איך? הנה כמה עצות "על קצה המזלג":
אכלו כשאתם רגועים ולא בזמן סטרס
מערכת העיכול הינה מערכת פארסימפטטית ופירוק אנזימטי מתקיים רק בזמן מנוחה.
בזמן שמופרש הורמון אחד לא מופרש הורמון אחר.
כשאנחנו בסטרס יופרש אדרנלין ולעיכול תקין נדרשת הפרשת גסטרין.
לעיסה יסודית
זכרו – לקיבה אין שיניים.
עיכול תקין מתחיל בפה, בפעולה המכנית של השיניים בשילוב פעולה אנזימטית כימית של אנזימי הרוק.
לכן, השתדלו ללעוס היטב את המזון.
קיימת המלצה ללעיסה כמספר השיניים בפה (32).
נסו ונראה אתכם צולחים את האתגר.
אגב, בתקופה שילדיי היו נוהגים לאכול מהר, הייתי זורקת לאוויר: "זוכרים 32?" והם היו מיד מתאפסים.
לעיסה יסודית מעודדת תחושת שובע.
תוך 20 דקות מנגנון השובע במוח מופעל וכתוצאה מכך נאכלת כמות פחותה יותר של מזון.
סובלים מעצירות או גזים? לעיסה יסודית מפעילה שרירים טבעתיים לכל אורך מערכת העיכול, ועל ידי כך משפרת את הפרסטלטיקה.
האם אתם שותים בזמן הארוחה?
ראשית, אני מקווה שאתם שותים מים ולא משקאות אחרים.
בנוסף, מומלץ שתפרידו את השתייה מהאוכל.
עשו לכם הרגל: הפסיקו לשתות 30 דקות לפני הארוחה והמתינו לפחות שעה לאחריה.
מרגישים צמא מוגבר בזמן הארוחה? זה הזמן לעשות בדק בית.
ייתכן והאוכל שלכם מומלח / מתובל יתר על המידה, וייתכנו סיבות נוספות עליהן ארחיב בכתבה אחרת.
מומלץ לאכול לפי שילובי מזון נכונים
על ידי כך נתרום לעיכול תקין וספיגה מיטבית של אבות מזון.
מומלץ להקפיד על אכילת מזונות מסויימים בשעות מסויימות לאורך היום
לא אכנס לפרטי פרטים מאחר ולכל אדם מומלצת תזונה שמדויקת עבורו לפי מצבו הבריאותי, אורח חיים, תרופות / תוספים במידה ולוקח, פעילות גופנית ועוד.
האם אתם מתפנים יום יום?
במידה ולא בידקו מדוע המצב כפי שהוא.
מומלץ שתהיה לפחות יציאה אחת ביום.
כך פסולת ורעלים מתפנים מהגוף.
האידיאל הוא ריקון הקיבה בשעה קבועה (כן זה אפשרי) וללא עזרים כדוגמת גליצרין, משלשלים, חוקנים ועוד.
אכילה עונתית
מומלץ לאכול מזונות עונתיים ועל פי מזג האוויר.
בחורף מומלץ לאכול מזון מחמם ובקיץ מזון מקרר.
המטרה בתזונה מותאמת ואיכותית היא תיקון תהליכי עיכול.
מנוחה אחרי הארוחה
אין כאן כוונה להכנס למיטה וללכת לישון.
כדי לסגל עיכול תקין ויעיל מומלץ שלא לבצע פעילות גופנית סמוך לאכילה.
הדם יזרום למערכת השרירים ולא למערכת העיכול.
בנוסף, המזון מגיע לקיבה ועובר תהליך עיכול (שוהה שם מספר שעות) ועלול ליצור לחץ על הסרעפת.
למאמרים נוספים בנושא הרגלי אכילה:
אוכלים בריא, נושמים בריא, מרגישים בריא
עזבו אתכם מדיאטות, קודם כל תיהנו מהאוכל
לסיכום
מומלץ שתבחרו בקפידה את המזון אותו אתם אוכלים, בחרו במזון איכותי.
תאכלו ברגיעה, תלעסו היטב את המזון, הקפידו על שילובים נכונים ואל תבצעו פעילות גופנית בסמוך לאכילה של ארוחות כבדות.
היו בריאים וקשובים לגוף.
אין לראות בנאמר תחליף לייעוץ אישי המותאם למצבך הבריאותי