הממרח הבריא - פסטו אפונה
מאת: אומגה 3 גליל
- מומחיות רחבה ומוצרים ושירותים באיכות הגבוהה ביותר, בשקיפות, בהוגנות ובאהבה
המתכון הבא הוא גם מאוד טעים וגם מאוד בריא. במיוחד כאשר מוסיפים לו שמן KETOIL (MCT) על כל יתרונותיו הבריאותיים.
ניתן להכין גם רק עם שמן KETOIL, במקום לשלב עם שמן זית. בנסיונות הטעימה שערכנו, היו שהעדיפו את האופציה הזו.
מתכון פסטו אפונה של השף והנטורופת צחי בוקששתר
רכיבים
200 גר' אפונה טרייה או קפואה
צרור קטן של בזיליקום
4 כפות שמן KETOIL
2 כפות שמן זית
שן שום
½ כוס קשיו
½ כפית מלח
קרח
מלח לבישול
אופן ההכנה
-
במידה ואתם משתמשים באפונה קפואה:
- השרו אותה קודם במים קרים 5 דקות וסננו.
הרתיחו בסיר מים עם מעט מלח .
הכינו קערה עם מים קרים ומעט קרח.
העבירו למים הרותחים ובשלו דקה עם שן שום.
סננו שוב והעבירו למים עם הקרח.
במידה ואתם משתמשים באפונה טרייה:
חלטו אותה במי המלח הרותחים 4 דקות
הוסיפו שן שום ובשלו עוד חצי דקה
העבירו למי הקרח וצננו.
לאחר שסיימתם את שלב הכנת האפונה (הטרייה או הקפואה):
סננו את האפונה והעבירו למעבד מזון עם שן השום החלוטה, עלי הבזיליקום, השמנים, הקשיו ומעט מלח.
טוחנים למשחה חלקה ומגישים כמטבל / ממרח
למתכוני בריאות נוספים עם שמן KETOIL (MCT):
צרו קשר עם אומגה 3 גליל