האם עלינו לאכול סויה?
יש ויכוח על צריכת הסויה לאור התפיסה שהיא מכילה אסטרוגן, אבל ברצוני שתבינו שפיטואסטרוגנים אינם אסטרוגן, ואינם מתפקדים כאסטרוגן אנושי.
תחת זאת, פיטואסטרוגנים הם איזופלבונים, אחד מסוגי הפיטוכימיקלים הייחודיים לפולי סויה.
למעשה יש שלושה איזופלבונים בסויה: גניסטאין, דאיזדאין וגליציטאין.
הם ניחנים בכמה יתרונות בריאותיים, הכוללים:
- הפחתת רמת הכולסטרול
- חיזוק העצמות
- טיפול בתסמיני גיל המעבר
- הפחתת הסיכון למחלת לב כלילית
- הפחתת הסיכון לסרטן הערמונית, המעי הגס, השד והשחלות
למאמרים נוספים בנושא:
כיצד טופו ומוצרי סויה עוזרים למנוע סרטן ומחלות?
רוצים עוד חדשות טובות על סויה?
חיידקי מעי מסוימים יכולים להמיר איזופלבונים של סויה לתרכובת מועילה אף יותר בשם איקוול.
איקוול הוא מעין איזופלבון מחוזק שמעניק לכם יתרונות בריאותיים רבים אף יותר בכל הנוגע להפחתת הסיכון למחלת לב, לחיזוק העצמות ולטיפול בתסמיני גיל המעבר.
למרבה הצער, כדי לעשות זאת אתם זקוקים לחיידקי המעי המתאימים.
איקוול מיוצר על ידי 60%-50% מבעלי מוצא אסייתי אך על ידי 30% בלבד מבעלי מוצא אירופי.
בנוסף, מחקרים מצאו קשר בין תזונה עשירה בפחמימות (דהיינו, בסיבים) ודלה בשומן רווי ובין ייצור איקוול, וכן ירידה בייצור איקוול עקב שימוש באנטיביוטיקה.
למתכונים טעימים עם סויה:
איזו סויה לצרוך?
אני ממליץ לצרוך רק סויה אורגנית ללא הנדסה גנטית בצורתה הלא מעובדת: אדממה, טופו, מיסו, טמפה וחלב סויה לא ממותק.
שיעור הסויה בתזונה שלכם צריך להיות דומה למקובל באסיה.
המאמר לקוח מתוך הספר "מהפכת המיקרוביום" מאת ד"ר בולסוויץ