PassoverFocus_Fly
Thymoquin_Fly

מרק מיסו

מאת: זהורית שייחי תזונאית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
המיסו, שמקורו מן המזרח, הוא דרך נהדרת לתיבול מרקים. מומלץ להשתמש ‏במיסו במקום אבקות המרק המתועשות בעלות צבעי מאכל.‏
PassoverFocus_IN

חומרים:

2 כפיות שמן קנולה‏
‏1/2 ס"מ ג'ינג'ר טרי‏
‏1 בצל גדול, פרוס לפרוסות דקות
‏2 גזרים פרוסים דק‏
‏2 גבעולי סלרי פרוסים דק‏
‏4 כוסות כרוב קצוץ דק
‏100 גרם טופו
‏4 כפות מיסו‏
‏2 בצלים ירוקים קצוצים דק‏
שמן שומשום כהה
רוטב סויה

אופן הכנה:

להקפיץ בשמן קנולה את הג'ינג'ר והבצל כ-5 דקות, להוסיף את הגזר,
הסלרי, ‏הכרוב ולהמשיך להקפיץ עוד 2 דקות.
להוסיף 6 כוסות מים וקוביות טופו, להביא לרתיחה,
להנמיך את האש ‏ולהמשיך לבשל כשהסיר מכוסה כ-10 דקות.
להניח את המיסו בקערה, להוסיף נוזלים מהמרק ולערבב עד לקבלת משחה חלקה.
‏לדלל את המשחה עם נוזלים ולהוסיף למרק, להביא לרתיחה ולהסיר מהאש.
לתבל עם רוטב סויה, להגיש עם בצל ירוק חי וכמה טיפות שמן ‏שומשום.‏

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו