OIG_Shake_Migdal
OIG_Shake_Migdal

תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה

מאת: אפרת ליכטנשטט
תבשיל בריא, משביע וקל מאוד להכנה עם שעועית מאש - הקטניה שכדאי לכם להכניס אליכם למטבח.
תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה של אפרת ליכטנשטט. מתוך ספר המתכונים של FOODY. צילום: FOODY

תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה של אפרת ליכטנשטט. מתוך ספר המתכונים של FOODY. צילום: FOODY

מאש היא אחת הקטניות שעוד לא מספיק מכירים במטבח הישראלי. היא נפוצה בעיקר במזרח הרחוק והיא המקור של הנבטים הסיניים האהובים. טעמה עדין ונפלא, היא קלה לעיכול ויש לה ערכים תזונתיים מדהימים.

עוד טיפ קטן – המאש יכולה להצטרף לכל סלט ירקות שתכינו (אחרי בישול כמובן) והיא מאד אוהבת טחינה.

למתכוני סלטי מאש:

סלט מאש וירוקים

SA_250

סלט מאש עם צנוניות

כאן הכנתי ממנה תבשיל בריא, משביע וקל מאוד להכנה (20 דקות עבודה), מסוג המנות שמצליחות להיות טעימות חמות, פושרות ואפילו קרות.

מתכון תבשיל מאש עם עגבניות, תרד וטחינה

 

מצרכים ל-3-4 מנות:

1 כוס מאש, שטופה ומסוננת

2 עגבניות

1 בצל, קלוף

2 שיני שום, קלופות

2 כפות שמן זית

חופן גדול (בערך 50 גרם) עלי תרד

3  כפות מיץ לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

טחינה גולמית – לפי הטעם.

אופן הכנה

  1. 1. מבשלים בסיר את המאש במים 45-30 דקות, עד שהיא רכה אבל נגיסה. מסננים ממי הבישול.

2. בזמן שהמאש מתבשלת, חותכים את הבצל לפרוסות דקות, חותכים את העגבניות לקוביות בגודל בינוני ופורסים את שיני השום לפרוסות דקות.

3. מחממים את שמן הזית בסיר רחב ושטוח. מוסיפים את הבצל ומטגנים מעל להבה גבוהה כ-10 דקות אגב ערבוב, עד שהוא מזהיב. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.

4. מוסיפים את המאש המבושלת, קוביות העגבניה והשום הפרוס, מערבבים היטב ומבשלים כ-2 דקות.

5. מוסיפים את התרד ולימון ומתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומכבים את האש.

6. נותנים לתבשיל לעמוד 3-2 דקות. בזמן זה עלי התרד יתרככו אבל ישמרו על צבע ירוק ויפה..

7. מגישים עם שפע טחינה גולמית. התבשיל נשמר בקירור 4-3 ימים.

המתכון מתוך "מתכון מנצח – ספר המתכונים של FOODY".

את הספר ניתן להשיג באולם התצוגה של שקל בית מותגים, רחוב הבונים 2, רמת גן ובאתר החברה.

נשארה לכם מאש? אולי גם תרצו להכין ממנה לביבות מאש מתקתקות?

השאירו תגובה: