ECO_CU_FLYL

Powered by WP Bannerize

SHOR_FLYR

Powered by WP Bannerize

כל הסיבות להכניס שום שחור לתפריט היומי

הוא מכיל הרבה יותר נוגדי חמצון מאשר השום הלבן והחומר האנטיביוטי שבו הרבה יותר חזק בשל תהליך ההתססה שהוא עובר. ויש גם מי שמנשנש אותו כמו חטיף. הנה שני מתכונים להתחיל איתם

השום השחור אומנם מוכר ובשימוש ברפואה הטבעית מאות שנים במדינות מזרח אסיה. אצלנו בארץ הוא אמנם חדש יחסית אבל כבר ניתן למצוא אותו כמעט בכל רשתות וחנויות הטבע הגדולות.

אז מה זה שום שחור ולמי זה מתאים?

השום השחור הוא בעצם שום מזן אסייתי שעבר תהליך של התססה ויישון במשך חודש ימים. בימים עברו, בסין, תאילנד,יפן וקוריאה נהגו להניח את השום על משטחי חרס ולהתסיס את השום על מנת להשביח את תכונותיו. ישנם זרמים טאואיסטים שאף רקמו סביב זה אמונות בדבר הענקת אריכות ימים וחיי נצח. כיום השום השחור הינו פטנט רשום של רופא קוריאני כך שהשום עובר תהליך מדיוק של התססה ויישון בתנאי חום ולחות מבוקרים למיקסום יתרונותיו הטבעיים של השום.

 Super Black – השום משנה את תכונותיו

בעקבות תהליך ההתססה צבע השום הופך לשחור, הטעם למתוק ממש כמו ממתק, המרקם הופך לרך ונימוח בפה והריח החריף נעלם ומשאיר במקומו ארומה משכרת. מלבד זאת, כל  מרכיבי השום החיוניים כמעט הוכפלו בעקבות תהליך התסיסה.
פי שניים נוגדי חמצון במחקרים נמצא כי בשום השחור יש 92 יחידות נוגדי חמצון לעומת 119 יחידות בשום הלבן. נוגדי החמצון מגנים על תאי הגוף מהרס הרדיקלים החופשיים ומאטים את קצב הזדקנותם.

פי שניים חומצות אמינו בשום השחור נמצאו 18 חומצות אמינו חיוניות בריכוז גבוה בכפי שתיים בהשוואה לשום רגיל. חומצות האמינו הן אבני יסוד לבניית החלבונים בגופנו והן הכרחיות לייצור הורמונים, לבניית רקמות ולהפקת אנרגיה.

המרכיב החדש לחידוש המערכת החיסונית – S-allycystein חומר זה אינו קיים בשום הלבן ונוצר כתוצאה מתהליך ההתססה. זהו חומר אנטיביוטי המסייע בחיזוק המערכת החיסונית ובהגנה בפני זיהומים. בניגוד לאליצין הקיים בשום הלבן ונספג רק בשומני הדם, S-allycystein נספג בנוזלי הגוף והינו בעל כושר ספיגה גבוה יותר. על פי מחקר שנערך על עכברי מעבדה ופורסם ב- Global Science Book Journal מרכיב זה הוכח כיעיל בהפחתת הסיכון לחלות בסרטן, בהאטת גידול תאים סרטניים והקטנתם ובהפחתת כולסטרול. בנוסף השום השחור, כמו מאכלי על שחורים אחרים, עשיר בבאנטוציאנין, פיגמנט שעשוי להפחית את הסיכון לסרטן, סכרת ומחלות לב.

כמו חטיף אנרגיה

ויטמין B1 המצוי בריכוז גבוה בשום השחור יחד עם שאר מרכיביו יוצר את ה- allithiamine, חומר המזרז את התפרקות הסוכרים ומווסת את רמת הסוכר בדם. חומר פעיל נוסף בשום השחור בשם  scordinin מסייע בהפיכת הסוכר לאנרגיה ולכן ניתן לצרוך את השום כחטיף אנרגיה בריאותי.

"אני אוהבת לעבוד עם שום שחור כיוון שזה חומר גלם מעולה הוא בריא, יפהפה ומוסיף צבע מעניין לכל מתכון", אומרת שושי שטיינוביץ, מנחת סדנאות "מבשלים גורמה ונשארים לייט". "יש לו מרקם מעניין שכיף להוסיף לתבשילים, סלטים ולשדרג מנות למעניינות וטעימות יותר. ניתן להוסיף אותו בחתיכות שלמות, להוסיף קצוץ או אפילו טחון לסלטים ומרקים מסוימים. במנות מבושלות רצוי להוסיף אותו לקראת סוף הבישול. אני תמיד מחפשת חומרי גלם מעניינים שיענו לקריטריונים של בריאות, דלות שומן, טבעיות, וכמובן שיוסיפו טוויסט של טעם מעניין וחדשני. אני אישית אוהבת אפילו לזלול אותו גם כמו ממתק".

שני מתכונים של שושי שטיינוביץ עם שום שחור

שושי שטיינוביץ מנחת התוכניה "מטבח בריא" בערוץ האוכל, מנחת קבוצות בישול לתמיכה באורח חיים בריא ומעבירה סדנאות והרצאות לחברות וארגונים.

פסטה/רביולי עם רוטב שום שחור וערמונים

רוטב יפהפה, טעים ומיוחד.

חומרים:

500 גר' פסטה או רביולי, רצוי בהכנה ביתית.

לרוטב:

• 2 ראשי שום שחור, קצוץ דק מאד
• 3 שיני שום לבן
• 100 גר' ערמונים (אפשר לקנות ערמונים קלופים
• ומוכנים לשימוש).
• 1 כפית שמן זית
• 2 כוסות חלב קוקוס
• 1/2 כפית מלח
• 1/2 כפית פלפל שחור

אופן ההכנה:

• מרתיחים מים לפסטה ובינתיים מכינים את הרוטב.
• בסיר נמוך שמים כפית שמן זית, מוסיפים שום לבן קצוץ דק מטגנים קלות, מוסיפים שום שחור וממשיכים לטגן.  מוסיפים את הערמונים, מוסיפים חלב קוקוס ומביאים לרתיחה.
• לפני שמביאים לרתיחה, שמים את הפסטה בסיר לבישול. הרוטב צריך להיות מוכן כשהפסטה מוכנה.
• מתבלים וטועמים תיבול. אם סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
• מוסיפים לסיר את הפסטה המוכנה, מערבבים ומגישים.

רביולי עם רוטב שום שחור וערמונים

סלט גזר עם שום שחור וגרגרי גוג'י

סלט טעים  ובריא, עשיר בנוגדי חמצון

חומרים:

• 3 גזרים טריים
• 2 ראשי שום שחור
• 4 כפות גרגרי גוג'י
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף רוטב רימונים
• מיץ מחצי לימון
• מלח לפי הטעם
• 1 שום לבן, כתוש
• 1/4 כפית פלפל שחור, גרוס טרי

הוראות הכנה:

• קולפים את הגזר וחותכים לכפיסים ארוכים (ג'וליינים), בעזרת סכין מיוחדת ומשרים במים רותחים במשך דקה יחד עם גרגרי הגוג'י
• קולפים את השום השחור וחותכים לחתיכות דקות וארוכות.
• מסננים את גרגרי הגוג'י והגזר ושמים בקערה. מוסיפים את הגזר והשום השחור.
• מכינים את הרוטב: מערבבים את שמן הזית, מיץ הרימונים, מיץ הלימון, מלח ופלפל שחור.
• שופכים על הסלט. מערבבים ומגישים.

סלט גזר עם שום שחור וגרגרי גוג'י

 

 

 

 

השאירו תגובה: