himalayaKrem_Fly
Sunrider_Fly

קינואה עם עדשים שחורות ונגיעות פלפל

מאת: שושי שטיינוביץ, מנחת סדנאות בישול גורמה לייט
זמן קריאה: < 1 דקה
Sunrider_Article

תבשיל של קינואה עם עדשים שחורות ונגיעות פלפל

חומרים:

2 כוסות קינואה
כוס עדשים שחורות או ירוקות
בצל בינוני גדול
גמבה אדומה
3שיני שום טריות וקצוצות דק
כוס ציר ירקות או מים
מים עד כיסוי + 1 ס"מ
מלח ופלפל לפי הטעם
כפית שמן זית

 

הוראות הכנה:

מבשלים לחוד עדשים עם מים במשך כ-20 דקות עד ריכוך אבל לא התפרקות.

בסיר אחר, מטגנים בצל בכפית שמן זית. מזרזפים מים תוך כדי טיגון למניעת חריכה. כאשר הבצל רך וזהוב, מוסיפים את הקינואה ואת העדשים, ציר ירקות או מים מלח ופלפל ומים עד לכיסוי הקינואה + 1 ס"מ מעל.

מבשלים ללא כיסוי תוך שמירה על הקינואה, שלא תתייבש ולא תספוג יותר מדי מים.

בינתיים, בסיר או מחבת, קולים גמבה חתוכה לקוביות קטנות ושיני שום קצוצות. כאשר המים נספגים כבר בקינואה, מוסיפים את העדשים המבושלות ואת קוביות הגמבה הקלויות ומערבבים. מכסים את הסיר, וממשיכים לבשל על להבה מאד נמוכה, עד לריכוך מלא ומיזוג כל הטעמים, במשך כ-10 דקות נוספות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו