Sunrider_Fly
himalayaKrem_Fly

פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה

מאת: השף אבי ביטון
זמן קריאה: < 1 דקה
Sunrider_Article

מנה חגיגית ומתוקה, מבוססת טחינה גולמית, של פרפה חלוה ברוטב סילאן עם קראנץ' גרנולה ושערות חלוה. מנה נפלאה, מפנקת וטעימה, המתאימה לחגיגה זוגית ומשפחתית וכן כקינוח באירוח חגיגי.

 

מצרכים (לכ-6 מנות):

לפרפה:

1/3 כוס טחינה גולמית ללא מלח של "אחוה"

2 שמנת צמחית (2 מכלים 250 גרם כל אחד)
1/2 כוס סילאן

3 כפות סוכר

1 כפית תמצית וניל

 

לרוטב:
1/2 כוס סילאן

2 מקלות קינמון

1 כוכב אניס

1/4 כוס מים

1 גרידת לימון

 

להגשה:

1/4 כוס גרנולה

שערות חלוה של "אחוה"

 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר ידני עד לקבלת קצפת יציבה. לאחר ההקצפה מוסיפים את הסוכר ואת תמצית הוניל. מוסיפים טחינה גולמית ללא מלח ומערבבים היטב.
  2. מעבירים את הבלילה לתבנית צרה וארוכה ושמים בהקפאה למשך חמש שעות לפחות.
  3. להכנת הרוטב, מבשלים את כל חומרי הרוטב בסיר קטן על הכיריים, עד לקבלת רוטב אחיד סמיך ומתוק.
  4. להגשה, מוזגים את הרוטב בתחתית צלחת שטוחה. חותכים את הפרפה לחתיכות עבות ומניחים מעל הרוטב.
  5. מפזרים מעל שערות חלבה וגרנולה ונהנים מכל ביס.

המתכון באדיבות חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו