ECO_C_Migdal
Effect_Migdal

פלאפל אפוי - מתכון בריא וללא טיגון

לכבוד יום הפלאפל הבינלאומי שחל בשבת – מתכון לפלאפל אפוי ובריא
פלאפל אפוי. צילום: יחצ Beko

פלאפל אפוי. צילום: יחצ Beko

למרות שאימצנו את הפלאפל למאכל הלאומי שלנו, ב-12 ליוני נחגג מידי שנה יום הפלאפל הבינלאומי שמקורו בכלל במצרים.

לרגל המאורע, קבלו מתכון בריא וללא טיגון של פלאפל אפוי באדיבות Beko – מותג מכשירי החשמל לבית.

בא לכם לגוון? למתכוני פלאפל מיוחדים ובריאים:

כדורי פלאפל עדשים

Vinia_Article

מתכון לפלאפל קישואים

פלאפל תרד

בריא וללא טיגון: מתכון לפלאפל אפוי

מצרכים:


400 גרם חומוס מושרה

80 גרם בצל

1 שן שום

1 כפית מיץ לימון

3 גרם כמון טחון

20 גרם פטרוזיליה

3 גרם כוסברה יבשה טחונה

3 גרם אבקת בצל

20 גרם קמח רב תכליתי

35 גרם קמח חיטה מלאה

מעט שמן זית

אופן הכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות

שוטפים ומסננים את החומוס, שמים במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד למרקם גס

מוסיפים בצל, שום, פטרוזיליה, מיץ לימון ותבלינים

מפעילים את התערובת במעבד המזון עד שהיא טחונה היטב

יוצרים מהתערובת כדורים בגודל אגוזי מלך

מעבירים את הכדורים לתבנית מרופדת בנייר אפייה

אופים למשך 20-25 דקות

מגישים לצד רוטב טחינה

בתיאבון!

השאירו תגובה: