KESHEVFLYLEFT

Powered by WP Bannerize

MARAVA_FLYR

Powered by WP Bannerize

פלאפל עדשים

מאת: חגי לפלר
פלאפל

פלאפל עדשים. צילום: וורה בלו

המתכון יספק לכם 40 כדורי פלאפל עסיסיים ומלאים בטעם

 

רכיבים:

כוס עדשים ירוקים מושרים במים בין 12-24 שעות במקרר

1 חבילה פטרוזיליה

1 חבילה כוסברה

1/2 כפית סודה לשתיה

1/2 פלפל ירוק חריף

1 בצל לבן, קלוף

3 שיני שום

1 כפית שטוחה של מלח

1 כפית שטוחה של כמון

1 כף שמן זית

1 כף שטוחה של חמאת שקדים ומלח של חברת ראסטיז

כף קמח חומוס

צילום: וורה בלו

צילום: וורה בלו

 

מה עושים?

מחממים תנור ל חום 200 מעלות

במעבד מזון טוחנים היטב את העדשים ללא מי השרייה עד קבלת מרקם גרגירי ומעבירים לקערה עמוקה.

טוחנים ביחד עשבי תיבול, פלפל חריף, בצל, שום, חמאת שקדים ושמן זית עד קבלת תערובת אחידה ומעבירים לקערה עם העדשים.

מוסיפים סודה לשתיה את כף הקמח, מלח והכמון ומערבבים היטב

מכינים בעזרת ידיים רטובות כדורים ומניחים על גבי תבניה אפיה משומנת.

אפים במשך 20 דקות עד השחמה.

 

רוטב שקדים וכורכום

מה צריך?

2 כפות של חמאת שקדים ומלח של ראסטיז

חצי כפית של כמון

מיץ מחצי לימון

שן שום כתושה

מעט מים

מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב עד קבלת רוטב נוזלי.

מכניסים 2-3 כדורי פלאפל עדשים לפיתה עם המון ירוקים ומזליפים רוטב שקדים וכורכום מלמעלה.

 

המתכון באדיבות ממרחי ראסטיז– ממרחי שקדים ובוטנים מרכיבים טבעיים וללא חומרים משמרים או סוכר מזוקק.

השאירו תגובה: