Mankai_Migdal
ECO_C_Migdal

סלט נבטוטים וסלרי מרענן

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס

חומרים לסלט:

2 כוסות תערובת עדשים מונבטות שטופות (מומלץ להנביט שעועית מש, עדשים כתומות/ירוקות/חומות/שחורות, שעועית אזוקי – בהתאם להעדפה אישית*)
2 כוסות סלרי טרי ורענן קצוץ דק (גבעולים ועלים)
3/4 כוס חמוציות מיובשות אורגניות (אפשר להמיר גם בצימוקים)
1/2 כוס גרעיני דלעת או אגוזי מלך

 

חומרים לרוטב:

3 כפות שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
1-2 שיני שום כתושות
1/2 כף סילאן
1/3 כפית חומץ בלסמי
מלח ופלפל שחור גס

Mankai_Article


אופן ההכנה:

1. שוטפים את העדשים המונבטות, מסננים היטב ומעבירים לקערה
2. מוסיפים סלרי, חמוציות מיובשות וגרעיני דלעת
3. מערבבים את חומרי הרוטב, יוצקים על הסלט ומערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול ע"פ העדפה אישית
4. ניתן לאכול את הסלט בשילוב עם אורז בסמטי/כוסמין/ קינואה

 

*למתקשים בעיכול קטניות, או לכאלו שאינם מורגלים באכילת קטניות, מומלץ להתחיל עם הנבטה של שעועית מאש ועדשים כתומות – הנחשבות לקלות יותר לעיכול ובהדרגה לשלב קטניות נוספות.

צרו קשר עם חגית אריאלי שיינפלד



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: