loading
loading

נפיחות לאחר הארוחה? אלה הצמחים שיכולים לעזור

תזונה פלוס
מאת: - כתב עת בנושא תזונה ובריאות טבעית
מהם ארבעת הצמחים שנמצאו כמסייעים להקלה על תחושת הנפיחות לאחר הארוחות?
ארטישוק מפחית נפיחות. צילום: pexels

ארטישוק מפחית נפיחות. צילום: pexels

loading

נפיחות לאחר ארוחות הינה תופעה נפוצה, אשר סובלים ממנה עד כ-30% מן האוכלוסייה.

תופעה זו מתלווה לעתים לבעיות עיכול נוספות, כגון: תסמונת המעי הרגיז, גזים ועצירות.

נפיחות זו מאופיינת בגזים הכלואים בבטן, בתחושת שובע מוגזמת (בעגה: "אני מפוצץ"), בכאבי בטן ובתחושת לחץ בבטן.

מספר גורמים עשויים להיות לתופעה זו, כגון דלקות וצמיחה מוגברת של חיידקים במעי הדק.

במאמר זה יוצגו ארבעה מרכיבים שנמצאו כמסייעים נגד תופעת הנפיחות המופיעה לאחר הארוחות.

למאמרים נוספים בנושא:

כל הסיבות לבטן נפוחה

חליטה ביתית להקלה על נפיחות בבטן

צמחים ומזונות לשיפור העיכול

תערובת ארטישוק – זנגביל

נערך ניסוי, מבוקר פלסבו, בו משתתפים נטלו תערובת של שני צמחים אלו.

השתתפו בו 126 אנשים שסבלו מבעיות עיכול חוזרות ובלתי מוסברות.

המשתתפים סבלו מכמה תסמינים, כגון: תחושת נפיחות לאחר הארוחה, תחושת שובע לאחר אכילה מועטה, בחילות, גזים, הקאות וכאבים בבטן העליונה.

במשך ארבעה שבועות נטלו משתתפי קבוצת הניסוי תערובת של ארטישוק וזנגביל (עשרים מ"ג תמצית שורש זנגביל ומאה מ"ג תמצית ארטישוק ליום) ומשתתפי קבוצת הביקורת נטלו פלסבו.

כבר לאחר שבועיים היה שיפור של 44.6% בתסמיני העיכול אצל משתתפי קבוצת הניסוי (לעומת שיפור של 13.1% אצל משתתפי קבוצת הפלסבו).

בתום הניסוי, אצל 63.1% מהנבדקים בקבוצת הניסוי נמצאה הפחתה משמעותית בתחושת הנפיחות שלאחר הארוחות וכן שיפור בתסמינים אחרים, כמו גזים – לעומת שיפור של 24.6% אצל משתתפי קבוצת הפלסבו.

זנגביל, שילוב מנצח עם ארטישוק. צילום: pixabay

זנגביל, שילוב מנצח עם ארטישוק. צילום: pixabay

הארטישוק משפיע על ייצור מיצי המרה בכבד, מה שמסייע בפירוק שומנים, בספיגת ויטמינים מסיסי שומן ובזירוז העיכול.

זנגביל נמצא במגוון מחקרים כמעודד את תנועתיות הקיבה והעברת המזון אל המעי הדק.

שילוב של שומר וכורכומין

נערך ניסוי, מבוקר פלסבו, בו משתתפים נטלו שילוב של מיצוי משני צמחים אלו.

בניסוי השתתפו 121 חולים בתסמונת המעי הרגיז, בגילאי 60 – 18.

המשתתפים חולקו לקבוצת ניסוי, שנטלה פעמיים ביום, במשך 30 יום, תערובת של 25 מ"ג שמן זרעי שומר ו-42 מ"ג כורכומין.

כורכומין, הרכיב הפעיל שבכורכום. צילום: 123rf

כורכומין, הרכיב הפעיל שבכורכום. צילום: 123rf

אצל יותר ממחצית מן המשתתפים בקבוצת הניסוי חל שיפור במגוון בעיות עיכול: תסמונת המעי הרגיז, כאבי בטן, גזים ותחושת נפיחות לאחר הארוחות.

אצל רבע מן המשתתפים פסקו הסימפטומים לחלוטין.

השומר נמצא כ:

מקורות

  1. Faloon, C. (2021). Powerful Defense Against Bloating and Indigestion, Life Extension Magazine, June 2021.

 

צרו קשר עם תזונה פלוס



    * שדות חובה

    השאירו תגובה:

    1. נקב זיקלין

      מאוד מעניין למדתי המון
      דרככם , כל דיייטה שעשיתי לא הועילה אפילו צום 16 שעות אני אלרגית ללקטוז בנוסף צימחונית וואווו תודה רבה אני בת 70 תמיד אכלתי אוכל בריא , ועדיין ישנם מאכלים או קיומיות שלא עושים לי טוב , כמו קמח כוסמת ??