INS25_Fly
MarinaNew_Fly

מרק קישואים עשיר בטעמים ודל בפחמימה

מאת: - ייעוץ תזונתי מותאם אישית לאיזון טוב יותר של ערכי הסוכר ולאיכות חיים מיטבית
מרק קישואים טעים ובריא. מתאים לסוכרתיים ולכל מי שמעוניין בהפחתת פחמימות בתזונה

מרק קישואים. צילום: בתיה אלימלך

MarinaNew_IN

לא חייבים תפוחי אדמה או הסמכה בשביל מרק עשיר וטעים.

המרק הבא מתאים במיוחד לאנשים שמעוניינים לאזן את רמות הסוכר בדם או לכאלה שאימצו תזונה דלת-פחמימה.

כל הסיר כולו מכיל כ-545 קלוריות, 82 גרם פחמימה, 21 גרם שומן, 20 גרם סיבים ו-19.5 גרם חלבון.

למתכוני בריאות נוספים של מרקים:

מרק ברוקולי קל ודל פחמימה

מרק ירקות וקינואה לגיל המעבר

דואט ברוקולי וכרובית

מתכון מרק קישואים עשיר בטעמים ודל בפחמימה

מצרכים:

1-2 קישואים

4 זוקיני

כרישה (החלק הלבן)

שורש סלרי לא גדול

שורש פטרוזיליה

צרור שמיר (כמה שיותר טרי, יותר טוב)

2 שיני שום

חצי לימון סחוט

2 כפות שמן זית

פלפל שחור גרוס

כפית מלח (גדושה)

עוד תבלינים אפשריים: חוויאג' למרק, צ'ילי חריף, כמון או כורכום.

הוראות הכנה:

פורסים את הכרישה לפרוסות ושוטפים היטב במסננת.

חותכים את הקישואים בצורה גסה.

קולפים וחותכים את השום והשורשים.

בסיר בינוני מחממים שמן זית.

מוסיפים את השורשים ומטגנים למשך 2-3 דקות.

לאחר מכן מוסיפים את הכרישה ומטגנים עוד 4-5 דקות

ולסיום שלב הטיגונים – מוסיפים את השום והקישואים ומטגנים שוב למשך 4-5 דקות.

מוסיפים לסיר ליטר וחצי מים רותחים (מי שמעוניין במרק סמיך, יכול להוסיף פחות מים).

מנמיכים את האש ומבשלים כ-25 דקות, עד שהשורשים הופכים רכים.

ניתן לצפות כאן בהכנת המתכון:


רוצים להרשם לסדנת הבישול הדיגיטלית של בתיה אלימלך עבור סוכרתיים?

השאירו את פרטיכם בטופס מטה לפרטים נוספים.

צרו קשר עם בתיה אלימלך דיאטנית סוכרת



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו