MORE_FLYL

Powered by WP Bannerize

MARINA_HAM_FLYR

Powered by WP Bannerize

הכי נמוך שיש: קוקוס

מאת: ד"ר מרדכי הוכברג, תזונאי ומחבר כתב העת "תזונה פלוס"
באיזה ממתיק הכי בריא להשתמש? שאלה שהתשובות לה רבות, וכעת נוספה תשובה נוספת: סוכר מעץ אגוז הקוקוס הוא הממתיק עם המדד הגליקמי הכי נמוך שיש
קוקוס

צילום: pixabay

באיזה ממתיק הכי בריא להשתמש? שאלה שהתשובות לה רבות, וכעת נוספה תשובה נוספת. מחקרים עדכניים מגלים כי סוכר מעץ אגוז הקוקוס הוא הממתיק עם המדד הגליקמי הכי נמוך שיש.

מענפיו הצעירים של עץ אגוז הקוקוס מפיקים נקטר על ידי הרתחה או באמצעות אידוי בוואקום בטמפרטורה נמוכה. הנקטר הזה הוא שהופך לגבישי סוכר. משך החיים של עץ הקוקוס הוא 70 שנה. חקלאי יכול לשתול ולגדל מטע כזה כל ימי חייו.  פירותיו של עץ זה מבשילים במשך כל חודשי השנה. מרבית עצי הקוקוס מגודלים על ידי חקלאים מקומיים בשטח מצומצם, ללא זיבול כימי וללא חומרי הדברה. כך יוצא שלמעשה אגוזי הקוקוס הם מתוצרת אורגנית לחלוטין.

 לקוקוס ולשמן המופק ממנו יש ערך בריאותי רב ורבות נכתב על כך. כעת מתברר שגם לסוכר המופק מענפים אלו יש ערך בריאותי.  המדד הגליקמי של סוכר זה הוא 33.  מוצר  עם מדד כזה משפר את הבריאות מאחר וכאשר אוכלים אותו, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם. כאשר יש עודף סוכר בדם, יש הפרשה מוגברת של אינסולין, עם כל ההפרעות הכרוכות בדבר. מזונות בעלי מדד גליקמי גבוה גורמים להשמנה מאחר ואחרי אכילתם, יש הפרשה מוגברת של אינסולין, ירידה ברמת הסוכר ובעקבותיה רעב. ומכאן המשוואה פשוטה: אוכלים יותר ומשמינים יותר.

מזונות בעלי מדד גליקמי גבוה קשורים גם במצב דלקתי בגוף שעלול לגרום למחלות לב, לסרטן שד ולסרטן מעי-גס חלחולת. וכמובן גם תיתכן עלייה במחלות כיס המרה.

אבל מדד גליקמי נמוך אינו המעלה היחידה של סוכר אגוז הקוקוס. סוכר אגוז הקוקוס עשיר גם במינרלים. הוא מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, מגנזיום, ברזל, בורון, אבץ, גופרית ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים.

 

השאירו תגובה:
  1. משה

    קראתי אצל דוד קאפח ששמן הקוקוס בעל סגולות רבות במיוחד ובתוכן מניעת אלצהיימר

  2. צביה

    מה ההבדל בין סוכר הקוקוס לסירופ האגבה?

  3. רוני

    מצטרף לשאלתה החשובה של צביה: מה ההבדל בין סוכר הקוקוס לסירופ האגבה.

    לאחרונה יצא לאגבה שם לא טוב, עדיין לא ברור אם מה שנאמר הוא נכון או לא, אך אני מחפש תחליף לאגבה לא מעט זמן. האגבה הוא בעל ערך גליקמי של 27 ולכן סוכר הקוקס יכול להוות תחליף הולם, אך נשאלת השאלה החשובה האם גם הוא כמו האגבה מכיל בעיקר פרוקטוז.

    ממש באתר הזה נכתב אודות האגה דברים ממש קשים:
    https://www.eatwell.co.il/?CategoryID=305&ArticleID=1228

    אשמח לשמוע דיעה רצינית ומקצועית בנושא.

    רב תודות
    רוני

  4. שNRH, XPEYUR

    מומלץ לאפות עם שמן קוקוס

  5. אילנית אזולאי

    אחותי בעלת כליה אחת ונאמר לה שאסור לה לאכול קוקוס בגלל שיש בו הרבה מגנזיום
    רציתי לדעת אם גם בשמן הקוקוס יש מגנזיום. ואם זה אכן נכון שמגנזיום לא בריא למי שיש בעיית כליות