barimax_3dage_Fly
Bari13_Fly

מג'דרה מלאה

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari13_Inside

חומרים:

1 כוס אורז מלא
2 בצלים בינוניים קצוצים דק
1 גזר מגורר
1/4 2 כוסות מים רתוחים
1 כף אבקת מרק טבעית
1 כפית מלח
1/2 כוס עדשים שחורים (ניתן לבשל גם בלי השרייה)
2-3 בצלים חתוכים לרצועות
מעט פטרוזיליה קצוצה (ניתן להשתמש בשתי טבליות של פטרוזיליה קפואה)
1 כף כורכום
מעט כמון
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

1. מטגנים במעט שמן זית בצל על שהוא הופך שקוף. מוסיפים את הגזר ומטגנים עוד 2-3 דקות.
2. שוטפים את האורז ומוסיפים אותו לסיר. מטגנים כמה דקות ואז מוסיפים את המים.
3. מתבלים באבקת מרק ומלח, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות או עד שנגמרים המים (משתדלים לא לפתוח את הסיר לזמן ממושך).
4. בסיר נפרד מבשלים את העדשים ב – 1/2 1 כוסות מים עד לריכוך (כ – 20-25 דקות).
5. במחבת מטגנים את רצועות הבצל עם מעט מלח. כשהבצל מפריש נוזלים זורים עליו את הכורכום ואת הכמון. מוסיפים את הפטרוזיליה המלח והפלפל ומטגנים כמה דקות נוספות.
6. לבסוף… הרכבה של המג'דרה: מערבבים את האורז עם העדשים ואם הבצל המטוגן המתובל.
7. טועמים ומשפרים טעמים לפני ההגשה

 

לאתר של ליה שומרון

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו