BookWeek_Migdal
NOVIX_Migdal

טעים להכיר - שירלי גליק

שירלי גליק מתארחת אצלנו במדור "טעים להכיר" עם תובנות מעניינות על דיאטות, תזונה וחטאים קטנים
טעים להכיר - שירלי גליק, צילום: לירון וייסמן

טעים להכיר - שירלי גליק, צילום: לירון וייסמן

שירלי גליק, שניהלה קריירה מצליחה כדוגמנית ומגישת טלוויזיה ("ערב טוב עם גיא פינס") היא היום מומחית בפיתוח אינטליגנציה אסתטית ככלי להצלחה בחיים.

התזונה שלה ובעיקר ארוחת הבוקר מעוררת קנאה, למרות שבפועל היא מפנטזת על משהו אחר בכלל…

המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

שוקולד

Novix_Festival_Article

 

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?

יש מקום שאני מאוד אוהבת לאכול שם – "מעדניית חוות צוק". בתפריט המסעדה יש מנה ששמה הוא "ארוחת בוקר לאמיצים" הכוללת ביצת עין, נתחי אנטריקוט ותפוחי אדמה. מחכה לרגע בו אשב שם ואזמין את הארוחה הזו מאסף השף שם.

 

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

שייק ירוק, ביצה קשה, לחם כוסמין או זרעי פשתן עם גבינת עיזים, זה מה שקורה בפועל (במוחי – קרואסון).

שירלי גליק. צילום: שרית חביב

שירלי גליק. צילום: שרית חביב

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

דיאטות – זה המיתוס הכי גדול בעולם!

השיטה הטובה עבורי כדי לשמור או להוריד במשקל (כמובן שאני לא מדברת על הקיצון בו אדם צריך להשיל עשרות קילוגרמים) היא:

לא לאכול, לרעוב, להימנע מטעמים  – זה לא עובד. אני רק שומעת את המילה דיאטה ונעשית רעבה. ממליצה גם על בדיקת האי סבילות שעושה ריטה כפיר שהיא מומחית לאורח חיים בריא.

 

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

וואו! רק אחד? כבד קצוץ טעים תמיד יזכיר לי את סבתא פרידה ז"ל, כרוב ממולא אורז יזכיר לי את סבתא אווה ז"ל ויש עוד המון, אני מאוד אוהבת אוכל ולאכול.

 

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

רגל קרושה!

שירלי גליק, רק אל תציעו לה רגל קרושה.

שירלי גליק, רק אל תציעו לה רגל קרושה.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

תהיה לי קופסא קטנה עם שקדים, אגוזי מלך ותמרים, בננה, תפוח ירוק ובטח איזה חטיף חלבון.

 

מה החטא האהוב עליך?

ש – ו – ק – ו – ל – ד  מהכי פשוט, שוקולד פרה ועד לשוקולד של השוקולטיירית המופלאה שזכיתי להכיר את טעמיה – איקה.

 

במי לבחור, דיאטנית קלינית או נטורופתית?

נוטה יותר לכיוון נטורופתיה, אני בחרתי לפני זמן מה בליווי של ריטה כפיר שמאוד סייעה לי לדייק את התזונה שלי לאחר תוצאות בדיקת האי – סבילות והקפדה על כמה שפחות אכילה מהמזונות שפחות טובים לגוף שלי.

 

מה דעתך על המשפט? "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך?"

אני חושבת שהרבה לפני שהמשפט הזה נוגע במזון מוחשי, מה שאוכל אותנו הוא המחשבות השליליות שאנחנו מכניסים לעצמנו לראש, הן יותר רעילות מכל מזון פג תוקף.

שירלי גליק, צילום: לירון וייסמן

שירלי גליק, צילום: לירון וייסמן

המתכון המנצח שלך

זה מתכון שקיבלתי מאהובי שהוא בשלן מעולה ומהיום שהכנתי אותו, כמעט כל שבוע אני מכינה אותו. יש אולי דיאטטים יותר אבל כפי שאמרתי קודם לכן, אני פחות בעניין של קלוריות ויותר בעניין של מינונים וחומרי גלם טובים.

 

חזה עוף בחלב קוקוס

 

מצרכים

ק"ג חזה עוף/פרגית חתוך לקוביות/רצועות (מומלץ אורגני)

פחית קרם קוקוס (לא מי קוקוס)

כוס רוטב צ'ילי מתוק

1 פלפל צ'ילי חריף

¼ כוס סויה

4 שיני שום

כף ג'ינג'ר

שבבי צ'ילי

אופציה: כמה עלי קפיר ליים, או, גבעול למון גראס חתוך לחתיכות (למעוך מעט שיפרישו טעם)

 

אופן ההכנה

מועכים את השום והפלפל במכתש ועלי (לא חובה, אפשר גם לקצוץ)

מטגנים את חזה העוף במעט שמן קנולה (לא זית) עד שמלבין

מוסיפים את הפלפל והשום המעוכים/קצוצים, מערבבים ונהנים מהניחוח. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ושופכים על העוף, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש בינונית עוד כרבע שעה.

השאירו תגובה: