Focus_Tishrei_Fly
metabolix_Fly

טעים להכיר: צחי בוקששתר

מאת: מערכת Eatwell
זמן קריאה: 3 דקות
צחי בוקששתר חולק את המאכלים שהוא הכי אוהב ואף חושף מתכון פשוט שכולם אוהבים

טעים להכיר את צחי בוקששתר

metabolix_IN

אנחנו אוהבים לארח במדור דמויות מובילות מעולם האוכל הבריא וגם כאלו שהם מובילים בתחום הקולינריה, אבל הפעם זכינו בכל הקופה ואנחנו מארחים מישהו שמוביל בשתי הזירות: צחי בוקששתר, שף, שותף ברשת black  ותלמיד נטרופתיה ב-"ברושים".

 

 

 

 

 

 

לא צפוי? מי שלומד נטורופתיה בברושים כמוני מוצא עצמו ימים רבים יוצא לשם בבוקר וחוזר בערב. אני לוקח לשם רק מזון טבעוני כדי שאם השכן לשולחן רוצה לנעוץ מזלג זה יהיה בסדר, בדרך כלל סלטים חמים כמו אורז אדום עם שעועית ירוקה וכל מיני צ'ופרים. ותמיד משתדל לקחת וממליץ לאחרים על תערובת אגוזים וגרעינים לא קלויים, עם מעט חמוציות, לאנרגייה כשצריך.

 

 

 

אני כמעט מתפתה לתת את מתכון הפנקייק כוסמת עם סלט שעועית שחורה ופלפלי צ'ילי מוחמצים, שהצליח לי כל כך באירוע הצדקה האחרון שהשתתפתי בו –  אבל הוא כל כך רב שלבי, ואת מלבי המייפל כולם כל כך אוהבים.

מלבי

מלבי בריא וטעים. צילום: ורד נח סוויל

מלבי מייפל

 

12 מנות

רכיבים

3 כוסות  מים

כוס חלב קוקוס

1/4 כפית זנגביל טחון או כפית מיץ סחוט מג'ינג'ר טרי

כפית גרידת לימון

70 גרם מייפל אמיתי

60 גרם אבקת קוזו או 40 גרם קוזו +20 גרם קורנפלור

2 כפות מיץ לימון

 

לרוטב:

½ כוס יין אדום

2 כפות סוכר חום

מקל קינמון, כמה גרגרי הל, פיסת ג'ינג'ר

1 כף תרכיז רימונים טבעי

כוס פירות יער מעורבים קפואים

 

להגשה: קוקוס טחון, מעט מוזהב במחבת חמה יחד עם מעט גרידת לימון

 

מכינים כלים למהלבי

בוחרים תבניות – נניח ספלי קפה – מרטיבים ומנערים את המים המיותרים.

מרתיחים 2 כוסות מים ואת חלב הקוקוס בסיר, מוסיפים מייפל,  גרידת לימון ואת הזנגביל.

מערבבים פנימה את אבקת הקוזו עד שמתחיל להסמיך.

מערבבים היטב את הקורנפלור בשאר המים ומיץ הלימון, יוצקים תוך ערבוב במטרפה לתערובת הרותחת – בוחשים היטב עד לרתיחה ברורה. מסירים מהאש וממשיכים לבחוש עוד מעט.

יוצקים לתבניות, מסדרים במקרר, רצוי בכלי סגור. זהו.

מחממים את היין עם הסוכר והתבלינים, מבשלים חמש דקות.  מערבבים פנימה את תרכיז הרימונים ואת פירות היער הקפואים ומצננים עד להגשה.

להגשה הופכים את המלבי לצלחת ויוצקים מעט רוטב, או יוצקים רוטב ישר לכוס. נחמד לבזוק מהקוקוס המוזהב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו