LiveWell_Fly
SmartKish_Fly

טעים להכיר את קרן אן גיימן

במדור "טעים להכיר" אנחנו רגילים לארח אושיות מתחום הבריאות, אבל גורואית בכזה סדר גודל, לא עוצרת לחלוק את כל הסודות שלה לעיתים קרובות

צילום: יהב טרודלר

Liat_IN

אנחנו מתרגשים לארח את קרן אן גיימן, תזונאית, מאמנת כושר ומנחת תכנית הטלוויזיה לחיות טוב ברשת 13.

 

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

המאכל האהוב עליי הוא ללא ספק השניצל של אמא! לאורך השנים קיבל צורה  חדשה.  עבר משניצל מטוגן בשמן עמוק לשניצל על מחברת מאבן עם נגיעה של שמן והיום הוא כבר אפוי ועדיין בכל צורה אותו הטעם של הילדות.

מה האוכל המושלם לשבת בבוקר?  

לבן הזוג שלי  ולי יש מנהג קבוע של הכנת ארוחת שבת יחד. במהלך השבוע שנינו מאוד עסוקים ואין באמת סיכוי להכנס יחד למטבח. אז בסוף השבוע שנינו קמים- מחליטים מה מתחשק לנו לאכול עורכים את הקניות ומכינים יחד. המנות נעות בין שקשוקה טעימה לאומלט מפנק ולפעמים פנקייק משיבולת שועל אבל העיקר ההכנה המשותפת .

תארי את ארוחת הבוקר הממוצעת שלך

זה קל, במהלך השבוע אין לי הרבה זמן ולכן ארוחת הבוקר שלי מהירת הכנה ובדרך כלל כוללת פרוסת לחם מלא עם טחינה ביצה וירק או גבינת ריקוטה 5% לצד ירקות מיני, פעם בשבוע לפחות ממרח טבעוני למשל ממרח אפונה ירוקה וטחינה שאני מכינה לבד והוא ממש טעים. לעתים רחוקות חתיכת של גבינת בושה עם ממרח ריבה בהכנה בייתית.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

כתזונאית אני מכירה את כל המיתוסים 🙂 אני חושבת שהמיתוס העיקרי הוא שאי אפשר גם לרדת במשקל וגם להנות ממתוקים. זה כמובן לא נכון ויש לי עשרות לקוחות שיוכיח זאת.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות?

אוקי, לא לצחוק עליי ״קאשה ושלז״ זה מאכל יהודי אמריקאי שאמא שלי למדה מסבתא . מדובר בפסטה בצורת צדף עם כוסמת.

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי?

מקק!

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

קופסה עם ארוחת צהרים מאוזנת למשל תבשיל טופו קארי וקטניות, סלט ירקות קטן ושני פירות, ליתר ביטחון 😉

מה החטא האהוב עליך?

אני לא משתמשת במילה חטא. הדרך בה אנחנו מתארים דברים מאוד משפיעה על התפיסה שלנו, על הדרך בה אנחנו כועסים או סולחים לעצמנו ובכלל אוכל הוא לעולם לא חטא ולא משנה מה הרכיבים שבו. אז מה המתוק האהוב עליי? שוקולד, בכל צורה שהיא

 

המתכון המנצח של קרן אן –  "אחד המתכונים האהובים עליי כדורי שוקולד ודלעת, כן כן שמעתם נכון"

רכיבים:
100 גרם דלעת מבושלת
40 גרם (3 כפות) מייפל טבעי
150 גרם שוקולד מריר 60%
150 גרם עוגיות  מקמח מלא
אופן הכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את האבוקדו למרקם חלק.
2. שוברים את העוגיות לחתיכות קטנות.
3. ממיסים את השוקולד בקערה המתאימה למיקרו, בזהירות לא לשרוף אותו.
4. מאחדים את כל המרכיבים בקערה כולל הסילאן ומעבירים למקרר לכחצי שעה.
5. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים כדורים.

לאתר של קרן אן גיימן והורדת חוברת הקינוחים הבריאים שלה בחינם כנסו

https://karenann.co.il/friends/

קרן תיקח חלק בכנס אוכלים בריא 11 – היא תדבר על הקשר בין תזונה לזיכרון ושינה. הכנס ייערך ב14-15 בנובמבר בתיאטרון גבעתיים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו