HENIG_T_FLYL
ECO_CU_FLYR

טעים להכיר את יפעת מלילי סופר

החטא הכי גדול של יפעת: אורז דביק בחלב קוקוס עם מנגו. יפעת מסייעת לאנשים לאכול בריא וטעים, אבל מה היא אוכלת?

נעים לארח את יפעת מלילי סופר – מטפלת בתזונה וצמחי מרפא. כשיפעת לא עסוקה בהרצאות, סדנאות בישול בריא או אימונים אישיים, היא גם אוהבת להשקיע במזון שלה, וסוף סוף היא מעניקה לנו הצצה לבחירות שלה. 

ממש לאחרונה יפעת השיקה את ספר חדש – להבין, לבחור, לבשל זה פשוט! והיא עצרה להתארח בפורטל.

 

OF250

מה המאכל שאני הכי אוהבת?

"פסה" מהמטבח התאילנדי פסה – עלה חסה במילוי צמחי תבלין ריחניים רענני  טופו שבבי בוטנים ועוד…

 

מה האוכל המושלם לשבת?

סלט בשלל ירקות צבעונים עשבי תיבול נבטים וזרעים לצד מתבלים תוצרת בית פסטו, ממרח עגבניות מיובשות, ממרח זיתים קלמנטה, גבינות טבעוניות ולחם שיפון.

 

מהי ארוחת הבוקר הממוצעת שלך?

 שייק פירות – מנגו, אוכמניות, פטל, תמר, שקדים, קשיו, אגוזי מלך.

 

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

פירות זה מלא סוכר, פירות זה המתנה המושלמת ביותר לגוף האדם, עושר של וויטמינים ופיטוכימיקלים החשובים ביותר לבריאות האדם בטעם משובח בזמינות מיידית.

 

איזה מאכל מעלה הכי הרבה זכרונות?

סלט ארטישוק של סבא וסבתא מלילי בקיבוץ, זה היה הסלט המנצח של חג הפסח. סבא היה יושב על ארגזי ארטישוק (את חלקם גידל בגינה) קילף אותם ידנית אחד אחד ואז העבירם לסבתא להמשך טיפול סבתא היתה מלכת המטבח.

 

מה בחיים אבל בחיים לא תאכלי?

חיות. אני טבעונית כבר למעלה מעשור ולפני כן הייתי צמחונית שנים רבות לא יכולה לחשוב על זה.

 

איזה אוכל תקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

ירקות חיים, טחינה משומשום מלא, לחם שיפון שקדים אגוזים ופירות.

 

מה החטא האהוב עליך?

גם החטאים שאני אוהבת הם לא כאלה חטאים. אורז דביק בחלב קוקוס עם מנגו. זה פגישה עם גן עדן, זה יכול להיות חטא?


במי לבחור בדיטאנית קלינית או בנטורופתית?

ברור שבנטורופתית. נטורופתית מתבוננת על התמונה השלמה, בריאות זה לא רק תפריט של חלבונים ופחמימות אדם זה לא רק מה שהוא אוכל. אבל גם בקרב הנטורופתים/ מטפלים בתזונה הייתי בוחרת את אלו שנמנעים ככל האפשר מתוספי מזון. אני מאמינה בדרך הטבעית במזון ובצמחים יש את כל שנחוץ לגוף צריך רק לדייק ולהטעים את המזון לשלב ההתפתחותי, לאורח החיים ולמצב הבריאותי.

 

מה דעתך על המשפט "זה לא מה שאת אוכלת אלא מה שאוכל אותך"

מסכימה מאד משפט שמדע האפיגנטיקה מוכיח כעובדה. בהרצאה שלי אוכל גוף נפש, אני מסבירה את המשפט באופן מדעי.

המתכון המנצח של יפעת 

המצאתי את המתכון מתוך מחשבה איך אפשר להכניס מקסימום חומרי הזנה נפלאים שיהיו זמינים וטעימים. לכולם ילדים מבוגרים נישנוש כייפי מלא טעם ורכיבים מזינים אומגה 3 סידן מגנזיום אבץ ועוד… בקרקר יש הכול והוא כל כך טעים שקשה להפסיק לאכול.
מתכון מהספר שלי להבין לבחור לבשל זה פשוט!

קרקר דגנים וזרעים

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כוס שיבולת שועל

3/4 כוס גרעיני חמניה+דלעת

1/2 כוס שומשום מלא

1/2 כוס זרעי פשתן

2 כפות זרעי קצח

1 כפית מלח

2 כפות שמן זית

1 כף זרעי קימל

1 כף זרעי כמון

הוראות הכנה: לתערובת היבשה להוסיף 2-2.5 כוסות מים לבחוש לבלילה דלילה למרקם טחינה, לשפוך על גבי נייר אפיה שכבה דקה לאפות 15 דקות בחום 160 מעלות, להוציא לחתוך ולהכניס להמשך אפיה לעוד 30- 20דקות, ישנם הבדלים בתנורים לכן לשים לב ולהיות "על זה".

המון בריאות ובתאבון.

השאירו תגובה: