MarinaNew_Fly
beadletsC_Fly

טופו מוקפץ עם ירקות שנשארו במקרר

מאת: המתכון באדיבות 'משק ויילר'
זמן קריאה: < 1 דקה
פותחים את המקרר, שולפים את כל הירקות שיש, ומכינים ארוחה בריאה, טעימה ומשביעה

טופו מוקפץ עם ירקות שנשארו במקרר. צילום: משק ויילר

beadletsC_IN

מה מבשלים כשאין זמן, אין כוח, אבל לאכול צריך? משהו שמתבסס על מה שגם כך יש במקרר, אבל גם יוצא בריא, ונשמר ליום שאחרי? מצאנו – טופו מוקפץ עם ירקות!

את המנה הזו אפשר להכין, לשמור בקופסה אטומה במקרר, ולחמם בהמשך.

מתאים גם כארוחת צהריים וגם כארוחת ערב.

למתכוני בריאות נוספים של טופו מוקפץ במגוון סגנונות:

טופו מוקפץ עם פטריות ונבטים

אטריות אורז מוקפצות עם טופו

פסטה עם טופו חומוס מוקפץ בפסטו ירוקים ועגבניות שרי

מתכון לטופו מוקפץ עם הירקות שנשארו במקרר

מצרכים:

חבילת טופו רך – חתוך לקוביות קטנות

שמן זית

רבע כוס רוטב סויה איכותי מהול במעט מים

כמה טיפות שמן שומשום (לא חובה, אבל מוסיף ניחוח מעולה)

ירקות שיש במקרר: בצל לבן, בצל ירוק, בצל סגול, כרשה, כרוב, כרובית, גזר, סלרי, זוקיני – הכל הולך

הוראות הכנה:

מטגנים קלות בצל קצוץ או כרשה קצוצה עם מעט שמן זית במחבת.

מוסיפים את קוביות הטופו למחבת וממשיכים לטגן עד שהן מקבלות גוון זהוב מעט.

קוצצים את הירקות שיש בבית ומצרפים למחבת.

מגבירים את הלהבה, ומקפיצים הכול יחד במשך דקה-שתיים.

מוסיפים למחבת את רוטב הסויה המהול במים יחד עם כמה טיפות של שמן שומשום.

מנמיכים את הלהבה ומכסים.

מבשלים עד לריכוך הירקות ולספיגה של הרוטב.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו