חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים ללא אפייה
הייתי חולה, אז החלטתי לקום ולפנק את עצמי עם משהו מתוק וטעים שירים את המורל.
במטבח נתקלתי בערימות של תותים, שמרוב שנהיו זולים בגלל סוף העונה, התלהבתי והזמנתי מהם בערימות השבוע.
אז בא לי פינוק, יש לי מלא תותים ואחד השילובים האהובים עליי מילדות הוא חמאת בוטנים וריבת תות.
בלי יותר מידי סיבוכים ועניינים התחלתי להכין חיתוכיות ריבה טעימות כל כך, שגם אתם חייבים.
אין לכם תותים טריים? גם קפואים יתאימו.
למתכוני בריאות מתוקים נוספים של מורן זוהר:
פאי שוקולד ללא אפייה, טבעוני וללא גלוטן
מתכון חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים
מצרכים:
לשכבת הבסיס:
¾ כוס שיבולת שועל
¾ כוס תערובת אגוזי מלך ושקדים
3 תמרים שהושרו 10 דקות במים רותחים
4 כפות שמן קוקוס
אופציונלי: ⅓ כוס אבקת חלבון
לשכבה של חמאת הבוטנים:
¾ כוס חמאת בוטנים טבעית
כף שמן קוקוס
כפית תמצית וניל
¼ כוס מייפל אמיתי
קורט מלח
לריבת תות:
400 גרם תות טרי או קפוא
מיץ מחצי לימון
2 כפות מייפל
3 כפות זרעי צ׳יה
הוראות הכנה:
מתחילים בהכנת שכבת הבסיס:
מכניסים את כל המרכיבים של התחתית לבנדר, וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
לאחר מכן, מרפדים תבנית בנייר אפייה, משטחים עליה את התחתית, מהדקים היטב ומכניסים לקירור.
בשלב הבא נכין את שכבת חמאת הבוטנים:
בקערה בינונית מערבבים היטב את כל הרכיבים – חמאת הבוטנים, המייפל, שמן הקוקוס, הווניל והמלח – עד שהעיסה חלקה ואחידה, ומניחים בצד.
כעת נעבור להכנת ריבת התות:
מכניסים את התותים לסיר קטן, מוסיפים את המייפל ומיץ הלימון, ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
כשהריבה רותחת, מנמיכים את האש, וממשיכים לערבב מידי פעם.
לאחר כ-5–7 דקות, מכבים את האש, מחכים כ-2-3 דקות שתתקרר קצת, ורק אז מוסיפים פנימה את זרעי הצ׳יה ומערבבים היטב (הקפידו להכניס את הצ'יה כשהריבה אינה חמה, מכיוון שהצ'יה מאבדת מהערך התזונתי שלה בחימום).
מניחים לריבה להתקרר ולהסמיך בטמפרטורת החדר.
ועכשיו – ההרכבה:
מוציאים את שכבת הבסיס מהמקרר, מורחים עליה את שכבת חמאת הבוטנים, ומעליה את שכבת הריבה.
מחזירים את התבנית למקרר לכשעתיים, להתייצבות.
מוציאים, חותכים ומתפנקים בחיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים.
זמן פינוק עם חיתוכיות ריבה וחמאת בוטנים. צילום: מורן זוהר