BODY_B_FLYL

Powered by WP Bannerize

MY_P_FLYR

Powered by WP Bannerize

איך מכינים שמן שחור?

מאת: ד"ר דורית יוסף, (N.D) נטורופתית ומרצה בתחום הקוסמטיקה הטבעית
הנביא מוחמד אמר עליו שהוא יכול לרפא כל מחלה ואכן, הקצח מכיל מעל 100 חומרים פעילים וסגולות אינספור. תכינו שמן קצח והנה לכם תרופת פלא שטובה לכמעט כל מחלה
זרעי קצח ושמן קצח

קצח, צילום: pixabay

זרעי הקצח, אותם זרעים שחורים שהתרגלנו לראות כקישוט במאפים שונים, הם למעשה כוח ריפוי רב עוצמה. הנביא מוחמד, כבר לפני 1400 שנה, ציין כי לקצח יש יכולת לרפא כל מחלה. הקצח הוא אחד מצמחי המרפא הידועים בתרבות המוסלמית אך משמש גם ברפואה ההודית, האיורוודה,  שם הוא  מופיע במספר פורמולות מפורסמות, בעיקר בשל יכולתו לסייע בעיכול.

נתחיל עם קצת פרטים טכניים:

שמות נוספים: nigella, black cumin. ברוסית הוא נקרא צרנישקה.

הקצח הוא צמח ממשפחת הנוריתיים, הכוללת 14 מינים שונים של צמחים חד שנתיים.

מוצאו של הקצח מדרום מערב אסיה אך ייצור וגידול הקצח כיום מתמקד בעיקר במצרים, הודו, פקיסטן, איראן, עיראק וטורקיה.

שמו הבוטני הוא nigella. אותו זן של קצח הגדל בטורקיה (DAMASCENA) אינו מתאים לשימוש רפואי ויש גם זן רעיל  (GARIDELA) – קצח זעיר פרחים.

למרות ששמו הנפוץ של הקצח הוא הכמון השחור אין כל קשר בין התבלין הים תיכוני הנפוץ. זרעי הקצח דומים יותר במראם לזרעי השומשום וצבעם שחור כהה.

מה עושים איתו?

 

כבר אלפי שנים משמש הקצח לחיזוק מערכת הנשימה, הקיבה, המעיים המערכת החיסונית וכן לשיפור תפקודי הכבד והכליות. בנוסף הוא גם מטפל בקנדידה, באיזון המערכת הורמונאלית – מונע תופעות P.M.S  וגלי חום, מנקה את מערכת השתן, עוזר בבעיות דרכי העיכול ובייחוד במצבי גזים, כולל ניקוי הגוף מתולעי מעיים. קצח גם נודע בזיקתו לבעיות לב וכלי דם. הוא משמש גם כדוחה חרקים ומרחיק עש מבגדים.

הטיפול בזרעי הקצח יעל מאוד גם בטיפול חיצוני. שמן קצח מטפל באקזמות, בפסוריאזיס ובמחלות עור שונות. בדלקות פרקים ניתן לעסות עם שמן קצח מעורבב עם שמן שומשום.

שמן קצח הוא גם בסיס נפלא גם להכנה של סבונים טיפוליים וזאת הודות לתכולת הספונינים שבו.

מעל 100 חומרים פעילים



הקצח ניחן בשילוב של יסודות תזונתיים יוצאי דופן. הוא מכיל מעל 100 חומרים פעילים ועוד מספר רב של חומרים שטרם נחקרו.

לכן אין זה מפתיע שהרבליסטים ומרפאים מובילים בעולם גילו מחדש את ערכו של הקצח. מומחים מציינים כי שילוב היסודות שבו, הפעילות הסנרגיסטית בין החומרים, היא שהופכת את הקצח למרפא בעל עוצמה.

הקצח עשיר בסיבים, חלבון, ויטמיני B1,B2,B3,B6, ויטמין C, אבץ, חומצה פולית, ריכוז ייחודי של 8 חומצות אמינו חיוניות וכמה חומצות אמינו לא חיוניות, נוגדי חמצון ונוגדי דלקת.

בזרעי הקצח ניתן להשתמש בשלוש דרכים עיקריות:

1. שמן בכבישה קרה. משמש כמחזק רב עוצמה. יעיל לטיפול פנימי וחיצוני
2. "טחינה" שחורה. הטחינה השחורה מכילה 70% קצח ו 30% שומשום לעידון המרירות.
3. מיצוי אלכוהולי של זרעי הקצח לשימוש רפואי וטיפולי.

טיפים לשימוש בקצח

 

• טיפול בכאב ראש – עיסוי הרכות עם שמן קצח.
• נחירות וקושי לנשום – מריחת שמן קצח בנחיריים
• שיעול – תמצית קצח בדבש בבוקר בשילוב של עיסוי החזה בשמן קצח
• התקררות /שפעת – כפית מיצוי של קצח עם מים חמים ולימון שלוש פעמים ביום
• שלשול – כפית מיצוי קצח / שמן קצח עם יוגורט עשיר פרוביוטיקה, פעמים ביום.

 מחקרים:

במחקר שנערך באוניברסיטת קהיר שבמצרים נמצא כי שילוב של המיצוי עם אנטיביוטיקה כגון ארטרומצין דוקסוקלין יעיל בטיפול E coli או בטיפול בקנדידה.

זהירות:
אין להשתמש בזמן הריון
לא נבדקה יעילותו בילדים

איך מכינים שמן קצח?

 

פשוט מאוד. לוקחים שמן שומשום או שמן זית, מכניסים לתוכו קצח, סוגרים ומניחים למשך כשלושה שבועות או יותר. מהשמן המתקבל ניתן לבשל או להשתמש לצורכי ריפוי או עיסוי.

 

לאתר של דורית יוסף

השאירו תגובה:
  1. אפרת

    מה היחסים בין שמן הזית/ שומשום לקצח? כמה קצח להכניס לבקבוק שמן זית?
    תודה

  2. רותי אטל

    אני מאוד אוהבת קצח ומכינה בבקבוק שמן זית 1/3 כמות קצח טחון ו-2/3 שמן זית, טעים ולפי הכתבה מתברר שגם מאוד בריא …
    אני גם מפזרת קצח טחון (אני טוחנת לבד במטחנת תבלינים) על הירקות הטריים וגם בסלט הירקות שלי ….
    האם יש צורך לשמור את הקצח הטחון במקרר או מספיק שיהיה במקום מוצל וקריר ???

  3. הילי

    בכדי למגר את הקנדידה וכמה בכל יום?
    תודה

  4. יעל

    קניתי טחינה שחורה וניסיתי להכינה לפי ההוראות שעל הקופסא אבל פשוט לא היה אכיל.
    איך נין השתמש בה?

  5. תמי סלע - נטורופטית

    השמן שמכינים כמו שמתואר בכתבה לא באמת מכיל את כל החומרים הפעילים, עוברים רק חומרים ארומטיים מהזרעים ולא חומצות השומן של הזרע ולכן גם לא כל תכונות המרפא הנפלאות המתוארות פה.
    אני משתמשת כבר מעל 5 שנים בשמן של חברה ישראלית הנקראת לבידו, השמן שלהן מיוצר בכבישה קרה כך שרק ! שמן קצח קיים במוצר ולא שמן זית עם מעט קצח. אני ממליצה לכם לראות את דף הפייסבוק שלהם, הם גידלו השנה קצח אורגני ויש שם תמונות מדהימות של תהליך הגידול ושל ניקוי הזרעים, אני פשוט כל כך אוהבת את השמן הזה וממליצה עליו לכל המטופלות שלי הסובלות מתופעות גיל המעבר, בעיות מחזור, עצירות, נחירות, אלגיות אפילו לחץ דם.

    כנסו תראו

    http://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.10150536039920321.636342.10150135073245321&type=1

  6. שושנה

    לא עונים? השאלות חשובות והתשובה מענינת את כולנו.אשמח לראות התיחסות. תודה

  7. פז

    אני מערבב כף טחינה גולמית משומשום מלא עם כף טחינת קצח וקצת דבש מאיכות טובה (אפשר גם סירופ אגבה במקום) – מומלץ

  8. דורית יוסף

    תשובה ל 1 – אפרת,בשמן תשרית – שמן בהשרייה יש למלא את המיכל בשמן זית עד כיסוי הזרעים . מומלץ לטחון את הזרע כדי להוציא את תכונותיו מהר . היחס יכול להיות 1:1 בהתאם למרירות הרצויה , שהרי קצח מר.
    תשובה ל 2 – כשטוחנים זרעים כל כך זעירים כמו קצח , שומשום, צ'יה ופשתן מומלץ לשמור בהקפאה ולהוציא מעט לפני שימוש כך השמן לא יתחמצן.
    תשובה ל 3 – כדי לטפל בקנדידה או בבעיות טפילים במערכת העיכול שמן בכבישה קרה בלבד.

  9. ליאורה

    הקצח מוזכר בגמרא ובמקרות מספר רב של פעמים ויש שם דיאלוג לגבי הבטיחות שלו יש שאמרו שללא אפיה או קליה הוא סם מוות ויש שאמרו שאפשר להשתמש בו כמו שהוא. הגדילה לעשות אימו של אחד התנאים (שאני לא זוכרת את שמו) שהיתה אופה לחם עם קצח וא"חכ מורידה את הקצח מהלחם. בכל אופן כדאי לזכור שהתכונות של הקצח מאד חזקות ויש מקום למתן אותו ע"י קליה או אפיה -אפילו של מספר דקות זה לא מוריד מערכו הרפואי.נ.ב רוב הטחינה קצח עשויה מקצח קלוי

  10. תמר

    בהכנת השמן האם יש לשים את הבקבוק בשמש או בצל.או האם ניתן לקצר את התהליך להכנת השמן ע"י חמום הבקבוק במים חמים.

  11. ארז שקד נטורופת

    את הזרעים הטחונים אסור בשום אופן להקפיא. חימצונם גובר בהקפאה. אך כן במקרר. רצוי בשקית ממנה הוצא האויר.

    בתגובה ל 9

    אכן מוזכר בתלמוד עניין הקצח על סוגולותיו ומנגד על ניזקו הפוטנציאלי, והגמרא מיישבת הקושיה ,האם בעניין הרחה מדובר או בטעם. המסקנה היא בטעם בריא בהרחה עשוי להיות מסוכן.

    למידע בעל ערך רב בבריאות
    מוזמנים להכנס לאתר החדש וליהנות מתכנים חשובים בבריאות: http://tinyurl.com/p6fambb

  12. מיכל

    הרגשתי מאד חלשה ועייפה עשיתי מדידה והיה לי 158 לא ידעתי מה לעשות אני כבר שבוע עם שמן קצח ובבית יש לי הרבה זמו טחינת קצח לקחת פרוסת לחם קל ועל זה מרחתי כמעט שתי כפיות טחינת קצח 10 דקות אחרי מדדתי שוב וראו איזה פלא המכשיר הראה לי 114 מדדתי שוב כדי להיות בטוחה ואכן 114 תנסו זה כדאי