Effect_Migdal
Effect_Migdal

הכינו את הבלנדר: מתכונים נבחרים לשייקים ירוקים

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
למה דווקא שייק? כל הסיבות וגם מתכונים נבחרים מתוך הספר "10 ימים של ניקוי רעלים באמצעות שייקים ירוקים"
שייקים ירוקים לניקוי רעלים. צילום: pixabay

שייקים ירוקים לניקוי רעלים. צילום: pixabay

הן למיצים והן לשייקים יש יתרונות בריאותיים, אבל לדעתי, ברוב המקרים, יתרונותיהם של השייקים רבים ומגוונים יותר.

הם מכילים כמות גדולה יותר של סיבים תזונתיים ולכן הם גם משביעים יותר, ובנוסף, הם זולים ומהירים יותר להכנה.

השייקים מכילים מזונות מלאים ועשירים בסיבים

כאשר אנחנו סוחטים פירות וירקות למיץ, אנחנו זורקים את ציפת הפרי ומאבדים סיבים תזונתיים חיוניים.

Effect_Inside

הנימוק העיקרי של חובבי המיצים הוא שהיעדר הסיבים מקל את ספיגת הרכיבים התזונתיים, שכן הם נספגים ישירות לזרם הדם מבלי לעבור את כל תהליכי העיכול, מה שמאפשר למערכת העיכול ולגוף כולו להחלים.

צריכה של מיצים נדרשת במצבי חולי מסוימים, אבל לאדם בריא הסיבים חיוניים להאטת המעבר של המזון דרך הקיבה ובכך מונעים מהסוכרים להגיע לזרם הדם במהירות רבה מדי.

השפעה זו מסייעת לוויסות רמות הסוכר ולשמירה על משקל תקין. שתיית שייקים עם עלים ירוקים עוזרת לאיזון רמות הסוכר ותכולת הסיבים המרובה מאיטה את עיכול הפחמימות.

השייקים משביעים יותר ממיצים

הם גורמים לתחושת שובע נעימה ומקטינים את הסיכון לאכילת יתר במשך היום. אלו הן חדשות מצוינות עבור מי שמנסה לרדת במשקל. קל מאוד להחליף ארוחה בשייק ואכן, אנשים רבים אימצו את ההרגל לשתות שייק ירוק מדי בוקר.

השייקים פחות יקרים ממיצים

כדי להכין כוס שייק יש צורך בפחות פירות וירקות מהכמות הדרושה להכנת כוס מיץ.

כשאנחנו שותים שייקים ירוקים, אנחנו שבעים יותר ואוכלים פחות ולכן גם קונים פחות אוכל למשך היום.

השייקים חוסכים זמן וטרחה

ערבול הפירות והירקות לשייק הוא תהליך מהיר יותר מסחיטת מיץ וגם הניקוי שלאחר מכן קצר יותר.

כדי להכין מיץ יש צורך לחתוך את כל הפירות והירקות לחתיכות קטנות מספיק ולסחוט כל אחת מהן לחוד.

לעומת זאת, כאשר אנחנו מכינים שייק, אנחנו יכולים להכניס לבלנדר את כל הפירות והירקות בבת אחת.

בנוסף, כדי לנקות את המסחטה יש לפרק אותה לחלקיה ואז להרכיב אותה שוב.

התהליך הזה דורש הרבה זמן וטרחה.

בניגוד לכך, אחרי הכנת השייק יש צורך רק לשטוף את הבלנדר, מבלי לפרק אותו קודם.

כמו כן, קל יותר להוסיף לשייקים מזונות-על כמו פולי קקאו, ספירולינה, תותי גוג'י, זרעי צ'יה, מאקה או פירות אסאי שמתערבלים למרקם אחיד.

לקריאה נוספת בנושא יתרונות השייקים:

שייקים ירוקים לבריאות שלכם

9 טיפים לשתיית שייקים ירוקים

איזה עלים כדאי לשלב בשייק הירוק שלכם?

שייק תרד, קייל, תפוח עץ ואוכמניות. צילום: pixabay

שייק תרד, קייל, תפוח עץ ואוכמניות. צילום: pixabay

מתכון לשייק תרד, קייל ואוכמניות

מצרכים:

2 חופנים עלי קייל

2 חופנים עלי תרד

2 כוסות מים

1 תפוח, מגולען וחתוך לרבעים

1 בננה, מקולפת

½1 כוסות אוכמניות

ממתיק סטיביה לפי הצורך

2 כפות זרעי פשתן טחונים או צ'יה

לבחירה: 1 כף אבקת חלבון צמחי ולא חלבי (או כפית ספירולינה/
כפית מורינגה/כפית כלורלה)

הוראות הכנה:

מכניסים לבלנדר את העלים והמים ומערבלים עד שהתערובת מקבלת מרקם נוזלי ירוק. מפסיקים את הערבול ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבלים עד לקבלת מרקם קטיפתי.

מתכון לשייק אננס ופירות יער

מצרכים:

2 חופנים לקט עלי בייבי

2 חופנים עלי תרד

1 בננה, מקולפת

½1 כוסות אננס חתוך

½1 כוסות פרוסות מנגו

1 כוס לקט פירות יער

ממתיק סטיביה לפי הצורך

2 כוסות מים

2 כפות זרעי פשתן טחונים או צ'יה

לבחירה: 1 כף אבקת חלבון צמחי ולא חלבי (או כפית ספירולינה/
כפית מורינגה/כפית כלורלה)

הוראות הכנה:

מכניסים לבלנדר את העלים והמים ומערבלים עד שהתערובת מקבלת מרקם נוזלי ירוק. מפסיקים את הערבול ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבלים עד לקבלת מרקם קטיפתי.

צרו קשר עם הוצאת פוקוס בע"מ



    * שדות חובה


    השאירו תגובה: