himalayaKrem_Fly
Sunrider_Fly

האם שומשום הוא התרופה לפרקינסון?

עוד סיבה טובה לצרוך טחינה: חוקרים ביפן מצאו כי שומשום יכול לשפר תפקוד של חולי פרקינסון

שומשום - האם הוא יכול למנוע פרקינסון? צילום: pixabay

Thymoquin_In

מחלת הפרקינסון, היא מחלה המאופיינת, בין היתר, ברעידות מרובות, תנועה איטית, שרירים נוקשים, חוסר שיווי משקל ועוד.

הדבר נובע מפגיעה בתאי עצב שמייצרים דופמין. הדופמין הוא מוליך עצבי חשוב לפעילות המוח, שרמה מועטה ממנו משפיעה לרעה הן על היכולת לתאם תנועות והן על מצב הרוח. נכון להיום, אין תרופה שנמצאה יעילה במניעת פרקינסון.

מחקר יפני חדש: שומשום עשוי למנוע פרקינסון

לאחרונה פורסמו תוצאות ניסוי שנערך באוניברסיטת אוסקה סיטי על עכברים חולי פרקינסון.

בניסוי נמצא כי כאשר העכברים ניזונו מ-Sesamol (המצוי באופן טבעי בשומשום) הם הציגו עלייה ברמות הדופמין ושיפור בתפקוד המוטורי ובאיזון.

לכן, החוקרים הביעו אופטימיות לגבי השימוש ברכיב השומשום כתרופה טבעית למניעת פרקינסון.

כעת ממשיך המחקר לשלב הניסויים הקליניים.

למאמרים נוספים בנושא תזונה ופרקינסון:

המלצות לתזונה בריאה לסובלים מפרקינסון

חומרי הדברה והקשר לפרקינסון

חשיבות צריכת אומגה 3

עוד על יתרונות השומשום והטחינה

הדרך הנפוצה לצריכת שומשום בארץ היא באמצעות טחינה.

הדיאטנית הקלינית יעל דרור, המשמשת כיועצת המקצועית של יצרנית הטחינה "אחוה", מפרטת על יתרונות הטחינה:

יעל דרור, דיאטנית קלינית. צילום: יעל דרור

יעל דרור, דיאטנית קלינית. צילום: יעל דרור

על מנת ליהנות מהיתרונות התזונתיים, היא ממליצה על צריכה קבועה של 2 כפות טחינה מידי יום.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו