Trima_saffron

Powered by WP Bannerize

ecosapp_vitamined3

Powered by WP Bannerize

פרקינסון (Parkinson's Disease)

מאת: ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D)
המלצות לתזונה בריאה בנושא פרקינסון מתוך "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" מאת ד"ר ג'יימס באלך (M.D) וד"ר מארק סטנגלר (N.D) בהוצאת פוקוס

מזונות מומלצים

במחקרים נמצא שרצוי לאכול את רוב החלבונים בארוחת הערב ולשמור על רמה נמוכה של חלבונים במהלך היום. סוג זה של דיאטה חייב להיעשות בפיקוח רפואי.
מזונות לא מבושלים (פירות, ירקות, אגוזים וזרעים) עשירים בסיבים תזונתיים ששומרים על פעילות מעיים סדירה. הם אף מכילים נוגדי-חמצון הנלחמים בנזק שגורמים הרדיקלים החופשיים.

אמצו דיאטה המורכבת מ-75%-50% מזונות אורגנים לא מבושלים. אם אין בנמצא מוצרים אורגנים או שמחירם גבוה מדי, הקפידו לרחוץ היטב את הירקות והפירות לפני שאתם אוכלים אותם.

כשאתם אוכלים חלבונים, התמקדו בקטניות, במוצרי סויה או בדגים (ממקור מים נקי). נמצא כי צריכת שעועית יבשה מקטינה את הסיכון ללקות במחלת פרקינסון.
הוסיפו לסלטים שלכם שמנים מכבישה קרה. שמנים אלה עשירים בוויטמין E, נוגד-חמצון רב עוצמה החשוב למניעה של מחלת הפרקינסון ולטיפול בה.
מיצי ירקות טריים מצוינים בשל תכולת המינרלים הגבוהה שלהם.

אכלו יוגורט טבעי, לא ממותק, המכיל "חיידקים ידידותיים" או מוצר מוחמץ אחר. ה"חיידקים הידידותיים" המצויים במוצרים אלה יסייעו למערכת העיכול שלכם לפעול בצורה יעילה יותר.

שתו כוס מים נקיים אחת לשעתיים. מים נקיים – ולא מי ברז – יסייעו בניקוי הגוף מרעלים ומחומרים אחרים ויתרמו לחיזוק של כל מערכות הגוף.

מזונות שיש להימנע מהם

אחוז גבוה מהאנשים הלוקים במחלת הפרקינסון צורכים כמות מופרזת של חלבונים. חולים רבים שהפסיקו לאכול בשר, חשו שיפור משמעותי בשליטה על השרירים ובקואורדינציה במרחב.
אל תאכלו מזון מעובד או מזון קלוקל. הללו מכילים רמות גבוהות של חומרים כימיים ורעלים.
הימנעו מצריכת ממתיקים מלאכותיים וחומרים משמרים המוכרים כ"אקסיטוטוקסינים" כמו אספרטיים ומונוסודיום גלוטמט.

הימנעו מצריכת משקאות אלכוהוליים, קפאין וסוכר לבן. מוצרים אלה מפריעים לתפקוד מערכת העצבים.
אכילה מופרזת גורמת לעלייה מסוכנת במספרם של הרדיקלים החופשיים בגוף. לעולם לא כדאי למלא את קיבתכם עד תום בארוחות, אולם אם אתם סובלים ממחלת הפרקינסון, עליכם להקפיד על צריכה נמוכה של קלוריות ועם זאת לשמור על תזונה נבונה ומזינה. אם תאמצו את ההמלצות הללו ולא תאכלו בשר ומזונות מעובדים, יהיה זה צעד גדול להפחתת כמות הקלוריות שאתם צורכים.

אלרגיות למזון עלולות לגרום להחרפת מחלת הפרקינסון. עיינו בערך אלרגיה ורגישות למזון ואמצו את דיאטת האלימינציה המתוארת בו. אם אתם מרגישים טוב יותר לאחר שהפסקתם לאכול מאכל מסוים, אל תוסיפו לאכול אותו.

 

למידע נוסף, כולל המלצות טיפול נוספות ראו בספר "האנציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי" בהוצאת פוקוס.

 

השאירו תגובה: