האם שומשום הוא התרופה לפרקינסון?
מחלת הפרקינסון, היא מחלה המאופיינת, בין היתר, ברעידות מרובות, תנועה איטית, שרירים נוקשים, חוסר שיווי משקל ועוד.
הדבר נובע מפגיעה בתאי עצב שמייצרים דופמין. הדופמין הוא מוליך עצבי חשוב לפעילות המוח, שרמה מועטה ממנו משפיעה לרעה הן על היכולת לתאם תנועות והן על מצב הרוח. נכון להיום, אין תרופה שנמצאה יעילה במניעת פרקינסון.
מחקר יפני חדש: שומשום עשוי למנוע פרקינסון
לאחרונה פורסמו תוצאות ניסוי שנערך באוניברסיטת אוסקה סיטי על עכברים חולי פרקינסון.
בניסוי נמצא כי כאשר העכברים ניזונו מ-Sesamol (המצוי באופן טבעי בשומשום) הם הציגו עלייה ברמות הדופמין ושיפור בתפקוד המוטורי ובאיזון.
לכן, החוקרים הביעו אופטימיות לגבי השימוש ברכיב השומשום כתרופה טבעית למניעת פרקינסון.
כעת ממשיך המחקר לשלב הניסויים הקליניים.
למאמרים נוספים בנושא תזונה ופרקינסון:
המלצות לתזונה בריאה לסובלים מפרקינסון
עוד על יתרונות השומשום והטחינה
הדרך הנפוצה לצריכת שומשום בארץ היא באמצעות טחינה.
הדיאטנית הקלינית יעל דרור, המשמשת כיועצת המקצועית של יצרנית הטחינה "אחוה", מפרטת על יתרונות הטחינה:
- עשויה מגרעיני שומשום טחונים. לכן, השפעתה המיטיבה נובעת מהרכבו התזונתי של השומשום
- גרעיני השומשום עשירים בחומצות השומן החיוניות אומגה 9 ואומגה 6
- גרעיני השומשום מכילים מרכיבים בריאותיים נוספים כגון פיטוסטרולים וליגננים שהם נוגדי חמצון רבי עוצמה
- הטחינה מכילה מינרלים רבים כמו ברזל, מגנזיום, אשלגן ואבץ וכן ויטמינים מקבוצת B
- צריכת טחינה מקושרת להפחתת סיכון למחלות לב, שיפור פרופיל השומנים בדם, וכנראה גם להטבה של דלקות פרקים
על מנת ליהנות מהיתרונות התזונתיים, היא ממליצה על צריכה קבועה של 2 כפות טחינה מידי יום.