GOODMUV_Fly
GOODMUV_Fly

בורגול מתובלן

מאת: ורד שומרוני תזונאית קלינית טבעית
זמן קריאה: 2 דקות
Spirulife_Shocomaca_IN

החומרים:

1 כוס בורגול, שטוף ושרוי בקערת מים למשך כרבע שעה
2+2 כפות שמן זית (סה"כ 4 כפות, לשני שימושים נפרדים)
1 כוס בצל קצוץ
¾ 1כוסות מים
חופן שבבי שקדים
מלח, פלפל שחור
חצי כפית זנגוויל טחון
חצי כפית הל טחון
חצי כפית קינמון
קמצוץ ציפורן
חופן צימוקים שחורים (רצוי אורגניים)

אופן ההכנה:

מחממים 2 כפות שמן זית בסיר, מטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה.
מוסיפים חצי מכמות הצימוקים, מטגנים קלות ונותנים להם להתנפח, מוסיפים את כל התבלינים, כולל המלח והפלפל, מוסיפים את הבורגול מסונן וסחוט ממי ההשריה.
מוסיפים כוס ושלושת רבעי מים מביאים לרתיחה נמרצת, ונותנים לבעבע כחמש דקות. מכסים את הסיר, מנמיכים לאש הכי קטנה, ומבשלים כחצי שעה, או עד שכל המים נספגו. בינתיים מטגנים במחבת בשתי כפות שמן הזית הנותרות את שבבי השקדים. ניתן להשיג במרכולים פיסות מאורכות של שקדים מולבנים שחתוכים לצורת מסמרים. אם אין, אפשר לעשות זאת עם חצאי שקדים ללא קליפה, או גם עם שקדים שלמים קלופים.
אחרי שהשקדים מקבלים צבע זהוב וקלוי, מוסיפים לרגע את הצימוקים, רק שיתנפחו קצת ומערבבים היטב כל הזמן שלא ייחרכו.
פותחים את הסיר עם הבורגול המבושל, שופכים פנימה את כל תכולת המחבת – השקדים והצימוקים ושמן הזית שנשאר – ומערבים היטב, מפרידים את הבורגול שלא יהיו גושים. סוגרים את המכסה, מכבים את הגז, ונותנים לנוח כ- 5-10 דקות לפני ההגשה.


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו