COCO_FLYL

Powered by WP Bannerize

SHABAT_MIG_R

Powered by WP Bannerize

אוזני המן בריאות

מאת: ענת גרינברג
שמגיע פורים, אין מה לעשות, כולם מחפשים את אוזני ההמן וכל אחד אוהב אותן עם מילוי אחר. הנה מתכון בריא העשוי מבצק פריך, נימוך בפה, ממולא בכל טוב. אפשר למלא בכל מלית העולה על רוחכם. אפשר לשנות את צורת הבצק מאוזן המן לכיסונים, משולשים, מרובעים או כל צורה שהיא אם זה לא פורים ותמיד זה טעים מאוד. לאחר אפיה וצינון כדאי לשמור בצנצנת זכוכית אטומה
מתכון לאוזני המן

כל אחד והמלית שלו (ענת גרינברג)

החומרים לבצק

חצי כוס טחינה גולמית מלאה
3/4 כוס מים
½ כוס סוכר קנים
3 ביצים
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות קמח כוסמין מלא
1 שקית אבקת אפייה

החומרים למלית

1 כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס צימוקים בהירים
½ כוס אגוזי פקאן קצוצים דק
½ כוס שומשום מלא טבעי לא קלוי
½ כוס דבש
1 כף ברנדי או קוניאק
מים לפי הצורך (לא בהכרח)
1 כפית חמאה מומסת או שמן קוקוס

אופן ההכנה

1. מכינים את הבצק – בקערה, מערבבים את כל חומרי הבצק לתערובת אחידה, יוצרים כדור ומכניסים למקרר לכ-30 דקות.

2. בינתיים מכינים את המלית – מחממים בסיר את כל חומרי המלית (למעט המים) ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב כ5-7 דקות עד שהדבש נמס ומצפה את כל המרכיבים. אם החומרים נדבקים, ניתן להוסיף מעט מים.

3. מוציאים את הבצק מהמקרר, מקמחים היטב את משטח העבודה ואת המערוך. מניחים את הבצק על המשטח המקומח ומקמחים אותו מעט. מרדדים לעלה דק וקורצים ממנו כ-35 עיגולים בעזרת כוס.

4. מניחים במרכז כל עיגול כפית גדושה מהמילוי. מרימים שלושה קצוות של העיגול כלפי מעלה, כך שתיווצר צורה של אוזן המן ומהדקים היטב.

5. ניתן למרוח מעל אוזני המן ביצה טרופה ולפזר מעט שומשום.

6. מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני 180 מעלות ל15-20 דקות (כשהבצק טיפה מזהיב, לא לשרוף יותר מדי)

ענת גרינברג, נטורופתית מוסמכת ומנחת סדנאות בישול בריא

השאירו תגובה: