תכולת סידן במזונות נבחרים
מאת: סימונה הרשקוביץ דיאטנית קלינית, סגנית מנהלת מחלקה לתזונה קלינית בקריה הרפואית רמב"ם
זמן קריאה: < 1 דקה
| ירקות ופירות | גר' | מנה | כמות סידן במנה/מ"ג | קל/מנה |
| כרוב מבושל | 150 | 1 כוס | 90 | 27 |
| כרוב חי כארוי לאכילה | 140 | 2 כוסות | 84 | 36 |
| תאנים מיובשות | 30 | 2 יחידות | 67 | 82 |
| שומר | 117 | קטן | 57 | 36 |
| ברוקולי טרי | 110 | כוס | 48 | 31 |
| שעועית ירוקה מבושלת | 100 | 5 כפות | 46 | 35 |
| בטטות אפויות | 120 | בטטה בינונית | 43 | 124 |
| תפוזים | 100 | 1 קטן | 40 | 47 |
| סלט ירקות | 220 | 1 1/2 כוס | 29 | 33 |
| גזר מבושל | 100 | כוס מרוסק | 27 | 43 |
| חסה | 60 | כוס דחוסה | 14 | 9 |
| משמשים | 100 | 2 בינוני | 14 | 48 |
| פיצוחים וחטיפים | ||||
| שומשום עם קרום | 20 | 5 כפיות | 230 | 119 |
| שקדים | 50 | 123 | 293 | |
| גרעיני חמניות בקליפתם | 100 | 32 | 268 | |
| שומשום בלי קרום | 15 | 5 כפיות | 20 | 88 |
| קטניות | ||||
| טופו | 100 | 105 | 76 | |
| סויה פולים יבשים מבושלים | 100 | 102 | 173 | |
| שניצל מן הצומח | 83 | יחידה | 100 | 162 |
| קציצות עדשים וקינואה – זוגלובק | 86 | 2 יחידות | 100 | 180 |
| קינואה | 100 | 60 | 380 | |
| עדשים מבושלים | 180 | ספל | 36 | 192 |
| דגים | ||||
| סרדינים עם עצמות בשמן | 2 יחידות | 248 | 108 | |
| דגנים וחטיפים | ||||
| תלמה – פינוקי בריאות, תפוז שוקולד | 25 | 1 חטיף | 174 | 100 |
| מולטי צ'ריוס – נסטלה (דגנים מעורבים) | 30 | 124 | 107 | |
| תלמה – קוקומן, חטיף דגנים – GO | 21 | 1 חטיף | 114 | 97 |
| צריוס – נסטלה (דגנים מעורבים) | 30 | 107 | 111 | |
| אנרג'י – חטיף דגנים בטעם שוקו בננה | 25 | 1 חטיף | 100 | 99 |
| אנרג'י – חטיף משמש ללא סוכר | 20 | 1 חטיף | 51 | 52 |
| פה גדול – שלווה- חיטה תפוחה | 30 | 11 | 109 |
הנתונים נלקחו מה-USDA ונתוני החברות


