שאלת מיליון הדולר
.jpg)
שאלת מיליון הדולר
המודעות לתזונה עלתה בשנים האחרונות יותר מתמיד, כחברה מערבית כבר עשינו את הקשר בין תזונה ומחלות ואפילו בין תזונה למצבי רוח, מצב אנרגטי, קשב וריכוז.
בעידן שיש בו הכל, ואפילו הרבה יותר ממה שצריך, נראה שגופנו אינו עומד בעומס איתו הוא צריך להתמודד – מזון מעובד עשיר בחומרי טעם וריח, צבעי מאכל, חומרים משמרים, ריסוס ועוד – מאתגר אותנו יום יום יחד עם ההחלשה הנוצרת מריבוי סוכרים פשוטים וריבוי אלרגנים במזון.
ומה קורה לגוף הקטן העדין והרגיש של ילדינו כשאבני הבסיס שלהם נבנים מהיצע שכזה?
לא פלא שאחוז המחלות עולה בכל שנה; אסטמה, אלרגיות, הפרעות קשב וריכוז הן רק תמצית משלל התופעות שאנו פוגשים היום אצל ילדים.
איך ניצור עבור ילדינו תזונה טובה ומזינה שתבנה גוף חסון וחסין? כיצד נקנה הרגלי אכילה בריאים?
עוד יתרון להנקה
כשאנחנו מדברים על תזונת ילדים אנחנו מדברים בדרך כלל על מגוון קטן יחסית של טעמים, על מגבלה ויזואלית של המזון ולעתים אף העדפה של טקסטורה אחת על פני השנייה.
כדי לגדל ילדים עם אהבה למקסימום אפשרויות, יש קודם כל להציע מגוון גדול ככל האפשר של מזונות. מחקרים מראים שילד צריך להיחשף לפחות 15 פעמים למזון עד שיתרגל ויאהב אותו. כהורים לעתים מספיקה לנו תגובה אחת לא מפרגנת בכדי להוריד את אותו מזון מרשימת ההיצע.
על יתרונותיה של ההנקה דובר רבות. בהקשר זה חשוב לדעת שילדים שינקו, יהיו פתוחים יותר, ברוב המקרים, להתנסות במגוון טעמים רב יותר, כי הם נחשפו לקשת רחבה יותר של טעמים בהנקה, מאשר תינוק שצרך תרכובת מזון לתינוקות.
ילדים להורים שלא אוהבים קבוצות מזון מסוימות לרוב יחקו את הוריהם ויעדיפו להימנע מאותן קבוצות גם כן.
עידן השפע הוא גם עידן של הורים קרייריסטים, שלעתים אין באפשרותם להסב אל שולחן האוכל יחד עם ילדיהם. משום שילדינו מחקים אותנו, אין תחליף לארוחות משפחתיות, בהם כל המשפחה מסבה יחד אל השולחן וההורים נותנים דוגמא לאכילה מאוזנת ללא הסחות דעת.
ואחרי שנתקוף את כל ההרגלים נשאל את שאלת מליון הדולר: אז מה הם בעצם צריכים לאכול?
ילדים זקוקים לתזונה האופטימלית ביותר, בכדי לנצל את הפוטנציאל הגנטי לו הם זכו וליצור עבור עצמם גוף שיהיה חזק מספיק בכדי לשרוד כל דבר שיעמוד מולם כילדים וכבוגרים.
בהרצאה בת שעה וחצי תוכלו לקבל הגדרה מדויקת יותר לתזונת ילדיכם, יחד עם ארגז כלים לבניית הרגלים טובים יותר, הצעה לתפריט, מתכונים ורעיונות לשילובי מזון מזינים.
חלק מהנושאים שידוברו בהרצאה:
1. מחקרים מראים כי ספיגת הסידן מתבצעת עד גיל 18. עד גיל 27 אנו משמרים את כמות הסידן אותה צברנו ומגיל 27 אנו מתחילים לאבד סידן. חשוב בעיקר לבנות לצרוך מספיק סידן במהלך גיל ההתבגרות ועד גיל 18. מקורות הסידן הם רבים ומעבר למקור מהחי אותו כולנו מכירים, המקור הצמחי רחב היקף ואף מומלץ יותר לעתים.
2. ילדים נוטים לעתים רבות לרמות נמוכות של ברזל, הנובעות מספיגה נמוכה או צריכה נמוכה. איך מתמודדים עם החסר הזה?
3. ילדים נוטים לצרוך כמות גבוהה של סוכרים ולעומת זאת כמות נמוכה של סיבים. כיצד משנים את המצב?
4. הפרעות קשב וריכוז והשפעת התזונה עליהם.
5. השמנה אצל ילדים.
ההרצאה של קארין אור בנושא "תזונת ילדים בעידן השפע" תתקיים ביום שישי, 27.5 בשעה 9:30-11:00. ההרצאה מתאימה להורים לילדים מגיל שנה ועד גיל ההתבגרות.
לרכישת כרטיסים ולתוכניה המלאה של אוכלים בריא 3
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

