Spirulife_Shocomaca_fly
Focus_10_fly

רוטב עגבניות מתחכם

מאת: ורד לב נטורופתית N.D
זמן קריאה: < 1 דקה
barimax1125_IN

כמה פעמים כבר שמעתי על ילדים שלא אוהבים לאכול ירקות, אבל מי שמע על ילד שלא אוהב פסטה עם רוטב אדום?
הנה מתכון לרוטב אדום- אין ספק לגבי זה- המחביא בתוכו שפע של ירקות ועושר תזונתי.
מתאים לפסטה, כמובן, לפשטידות, לתבשילי דגנים וקטניות ועוד ועוד.

חומרים:

1 ק"ג עגבניות בשלות
1 בצל מקולף
1-2 שיני שום קלופות
2 פלפלים אדומים ללא הגרעינים
גזר בינוני
בטטה קטנה (או 1/2 גדולה)
קישוא קטן
1-2 כפות שקדיה
מלח, פלפל (לפי הטעם)
מעט חומץ בלסמי
מיכל רסק עגבניות טבעי ללא חומרים משמרים (יש גם אורגניים)
אופציונלי: כמה עלי פטרוזיליה/ בזיליקום

אופן ההכנה:

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון/ בלנדר וטוחנים עד לקבלת עיסה חלקה. אפשר להוסיף מעט מים לתערובת.
מבשלים את הרוטב בסיר עד לרתיחה. מקטינים את האש ומבשלים עוד 5-10 דקות. אם יש צורך מוסיפים עוד נוזלים (אפשר גם מיץ תפוזים סחוט טרי).
בודקים את הטעמים, מתקנים ו…הרוטב מוכן.
אפשר להשתמש ישר, או להעביר לצנצנת זכוכית לצינון ושמירה במקרר/ מקפיא.
אפשר לערבב פנימה גם עדשים, טופו, עוף, בשר ועוד..


מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו