קליפות אבטיחים ופפאיה כבושים
יש מה לעשות גם עם קליפות האבטיח שאוגרות רמות מינראלים גבוהות. לא חבל לזרוק אותן? לעבודה…
חומרים:
1 ק"ג קליפות אבטיחים
1 פפאיה בשלה אך לא רכה
1 כפית זרעי ערער (ג'וניפר)
1 כפית זרעי כוסברה שלמים
1 כפית זרעי כמון שלמים
3 פלפלוני שאטה יבשים
3 עלי דפנה
מלח ים אטלנטי גס (האפור)
אופן הכנה:
מנקים את קליפות האבטיח משאריות אבטיח (החלק האדום), קולפים את החלק הירוק כהה, כך שנשארות פרוסות בצבע לבן – ירוק בהיר. חותכים אותן לפרוסות בעובי 1 ס"מ ובאורך 3 ס"מ, מניחים בצד.
חוצים פפאיה, מגלענים אותה, ופורסים פלחים בעובי 1 – 2 ס"מ. קולפים אותן וחותכים כל פלח כך שאורכו יהיה כ – 3 ס"מ, מוסיפים לקליפות האבטיח.
מערבבים את כל התבלינים פרט למלח.
מסדרים את האבטיחים והפפאיה בצנצנת לכבישת ירקות כך: שכבת קליפות ופפאיה, שכבת תבלינים, כוס מים ובה חצי כפית מלח אטלנטי מומס (פשוט לערבבו בתוך הכוס). כך עד שהצנצנת מלאה.
סוגרים היטב ומניחים על אדן החלון השמשית ביותר בבית לכ – 4 ימים.
אח"כ שומרים במקרר.
• מצויין כתוספת פיקנטית לכל ארוחה.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |


