פיתות מקמח מלא
חומרים ל- 20 יחידות:
1 ק"ג קמח מלא
50 גרם שמרים טריים
3- 4 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
2 כפיות מלח
3-4 כפות שמן זית
אופן הכנה:
מערבבים את כל החומרים בקערה ולשים, מוסיפים את השמן והמלח, לשים במשך מספר דקות, מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את עצמו.
מחלקים את הבצק ל-15-20 כדורים קטנים, מורחים אותם בשמן זית ומניחים להם לתפוח כמחצית השעה. מרדדים את הכדורים לפיתות דקות ומניחים להתפחה.
אופים כמה דקות על צד אחד, עד שהפיתות מתנפחות, הופכים ואופים על הצד השני עד שהפיתות מוכנות.
מומלץ להרטיב את הפיתה במעט מים ולבזוק שומשום או קצחלפני האפייה.
גיוון:
בצק זה יכול גם לשמש כבסיס לפיצה.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

