Focus_10_fly
Focus_10_fly

סלט קר של עדשים שחורים ותירס

מאת: ליה שומרון, יועצת קולינרית לאוכל ובישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
sujok_IN

חומרים ל-5 מנות:

1/2 2 כוסות של תירס קפוא
1 כף שמן זית
2 שיני שום קצוצות
פפריקה אדומה מתוקה
מלח
1 כוס עדשים שחורים (או חומים)
2 גזרים בינוניים קצוצים דק
1 בצל סגול קטן קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
פלפל שחור
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור לחום בינוני.
2. מערבבים את התירס עם שמן זית, שום, פפריקה ומעט מלח ושמים בתנור למשך 15-20 דקות (מערבבים מידי פעם) או עד שהתירס מעט פריך.
3. בזמן שהתירס בתנור מבשלים את העדשים ב- 3 כוסות מים עד שהעדשים מתרככים, אבל לא יותר מדי (כ – 25 דקות).
4. את התירס, עם שאריות שמן הזית, מעבירים לקערה וכשהוא מתקרר מוסיפים את העדשים (שהתקררו), עם הגזר, הבצל והפטרוזיליה.
5. מטבלים בפלפל שחור ומיץ לימון ומגישים.

לאתר של ליה שומרון

 

מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיוםסידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו