מרק בטטה ועדשים
רכיבים:
3 בטטות
3 תפח"א
10 גזרים
3 בצלים
2 כפות שמן קנולה מכבישה קרה
כוס וחצי עדשים חומות ירוקות שהושרו במים מספר שעות
מים – 2 קומקומים רתוחים
חבילת שמיר
חצי כפית- כפית כורכום לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק ללא מונוסודיום גלוטומט
מלח לפי הטעם
בלנדר ידני
סיר גדול
אופן הכנה:
מטגנים בצלים בשמן. חותכים את כל הירקות לחתיכות בינוניות ומאדים מספר דקות.
מוסיפים 2 קומקומים רתוחים של מים.
מבשלים הכל על להבה גדולה עד לרתיחה הנוספת.
לאחר הרתיחה מורידים להבה גדולה לאש נמוכה.
מכסה הסיר מכסה חלקית את התבשיל.
בהמשך מוסיפים אבקת מרק ומלח.
לאחר 45 דקות בישול מוסיפים את העדשים.
מבשלים 20 דקות נוספות, טועמים ומוסיפים כורכום.
טוחנים הכל בבלנדר הידני עד לקבלת מרקם אחיד(אפשרות נוספת להשאיר מעט חתיכות של ירקות)
מוסיפים שמיר קצוץ
מבשלים 5 דקות נוספות ומגישים.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

