מאפה דוחן
חומרים:
2 שיני שום קצוצות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל לבן
½ 1 כוס סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות מרוסקות
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
כוס וחצי זיתים שחורי מגולענים ופרוסים
כוס וחצי חתיכות קשיו או אגוזי מלך
אופן ההכנה:
לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף דוחן, בצל, סלרי ולהמשיך לטגן כ-20 דקות, תוך כדי ערבוב.
לערבל את העגבניות במערבל מזון ולהוסיף לסיר. להוסיף את יתר החומרים פרט לאגוזים, לערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים. להסיר מהאש להוסיף את האגוזים ולערבב. לצקת לתבנית אפיה משומנת ולאפות ב-180 מעלות במשך חצי שעה.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |