דג סלמון מאודה ברוטב שקדים ובזיליקום
חומרים:
5 חתיכות פילה סלמון נורווגי
מיץ מ – 2 לימונים
קורט מלח ים אטלנטי
4 שיני שום כתושות
5 כפות מים
1 כפית זרעי חרדל שחור
שמים את הלימון, השום, המים והמלח במחבת רחבה, מניחים את הדגים כאשר הצד של העור כלפי מעלה. משרים אותם כך כ – 20 דקות. אז הופכים אותם ומפזרים עליהם את זרעי החרדל. מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית 5-7 דקות.
חומרים לרוטב:
4 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
2 כפות טחינה משקדים (כגון "שקדיה")
2 כפות קמח מלא/ כוסמין
2 כוסות מים
מעט מלח ים אטלנטי
מעט פלפל לבן גרוס
מעט אגוז מוסקאט מגורד
2 כפות שומית קצוצה (כמו עירית)
אופן הכנה:
מטגנים את השום בשמן הזית כחצי דקה, מוסיפים את השקדיה ומערבבים היטב עוד חצי דקה. מוסיפים את הקמח, מערבבים ואז מוסיפים את המים. מערבבים תוך כדי הבישול עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד (כדאי לערבב בעזרת מקציף ידני). מתבלים במלח ואגוז המוסקאט. את השומית מוסיפים לרוטב רק לפני ההגשה.
ניתן להכין את הדגים מראש, לחמם אותם לקראת הארוחה ולצקת עליהם את הרוטב ממש בעת ההגשה.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

