פנקייקים שיבולת שועל ואגוזי פקאן
המתכון לפנקייקים מהירים אלה מבוסס על שיבולת שועל.
שיבולת שועל היא דגן בריא במיוחד, הכולל שפע של סיבים תזונתיים, מינרלים שונים כגון אבץ, מנגן, וויטמינים כגון חומצה פולית וניאצין (ויטמין B3).
שיבולת שועל משמשת להכנת דייסה, להסמכת מרק, תבשילים (במקום קורנפלור) וכקמח אפייה (במקום ¼-½ כוס קמח רגיל).
למרות שכולנו לחוצים בבוקר לצאת מהבית, קחו את הזמן ואיכלו יחד ארוחת בוקר.
דקות יקרות אלו יחד סביב השולחן תורמות לגיבוש המשפחתי, וכן להקניית הרגלי אכילה נכונים.
מתכוני בריאות לפנקייקים נוספים:
3 מתכונים לפנקייקים פרוביוטיים
מתכון לפנקייק שיבולת שועל ואגוזי פקאן
מצרכים ל-10 פנקייקים:
כוס שיבולת שועל דקה להכנה מהירה
כוס קמח מלא
כפית שטוחה אבקת אפייה
⅓ כפית קינמון טחון
קורט מלח
2 כפות שמן
4 כפות סירופ אגבה, דבש או סילאן
כוס חלב שקדים או חלב סויה
2 ביצים טרופות (מומלץ ביצי חופש אורגניות)
2 כפות אגוזי פקאן, קצוצים גס
להגשה: סירופ מייפל טהור
הוראות הכנה:
מערבבים בקערה רחבה את כל החומרים היבשים: שיבולת שועל, קמח, אבקת אפייה, קינמון ומלח.
מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים במזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
משהים למשך 10 דקות.
מחממים מחבת, רצוי מסוג נון-סטיק (חומר דמוי טפלון, בריא יותר) על להבה בינונית.
יוצקים ⅓ כוס בלילת פנקייק למחבת החמה ומנמיכים מיד את הלהבה לבינונית-נמוכה.
מטגנים בקבוצות של כ-4 פנקייקים בכל פעם.
הקפידו על מרווח בין הפנקייקים, כדי שתוכלו להפוך אותם
בקלות.
מטגנים את הפנקייקים עד להופעת בועות על השכבה העליונה.
הופכים ומטגנים אותם דקה-שתיים נוספות.
מגישים חמים, עם סירופ מייפל מעל.

בתיאבון! צילום: pexels
חשוב לדעת: לפי האגודה למלחמה בסרטן, כחצי ממקרי התחלואה בסרטן ניתנים למניעה באמצעות אורח חיים בריא.



