"דין חסה כדין פיצה" – התזונה האישית של הדיאטנית הקלינית מירי חדד
מירי חדד, דיאטנית קלינית וספורט M.Sc ומייסדת מרכז התזונה, מאמינה שאוכל הוא קודם כול דלק לחיים – אבל הוא גם מקור להנאה.
בגישה מאוזנת ופשוטה היא מזכירה לנו ש“דין חסה כדין פיצה”, ושהכול תלוי במרכז האישי שלנו.
בראיון פתוח היא מספרת על סדר היום התזונתי שלה, המאכלים האהובים, מאכלי הילדות שמלווים אותה עד היום, וגם – מה לא ייכנס לצלחת שלה בשום מצב.
בנוסף, היא חושפת את המתכון הנצחי שלה למרק עדשים מחמם ומזין.
לאורחים נוספים במדור "טעים להכיר":
תזונה אינטואיטיבית אינטגרטיבית – הדרך לריפוי טבעי אמיתי
נטורופתיה כדרך חיים: להבין את הגוף, לשנות את הבריאות
"תזונה היא לא משטר – היא בחירה יומיומית של הקשבה עצמית ואהבה לגוף"
איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?
דין חסה כדין פיצה – תלוי במרכז שלנו.
המשמעות היא שאנחנו מתייחסים לאוכל כאוכל, כאמצעי להזנת הגוף, לאנרגיה וחיוניות ולהנאה – במתינות ובתבונה.
מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?
בייגל וטונה – אחד המאכלים האהובים עלי.
תארי את התפריט היומי הממוצע שלך
- בוקר: יוגורט עשיר חלבון בבוקר, לרוב אחרי אימון כושר
- צהריים: ארוחה מלאה חמה ומאוזנת, הכוללת מנת חלבון כמו טופו, דגים מסוגים שונים, לצד פחמימה מבושלת
- ביניים: חופן בייגלה ומנת פרי
- ערב: ביצים, גבינות, טונה עם ירקות ולחם
אני מאמינה מאוד בלאכול ואז לקחת שקט מאוכל עד לארוחה הבאה.

דין פיצה כדין חסה. תמונה: Pexels
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?
אסור לאכול עגבנייה בדיאטה.
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות, ולמה?
קוסקוס עם ירקות, כי זה מזכיר לי את בית אמא ואבא שנפטרו.
מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי, ולמה?
נקניקיות! ובכלל בשר מעובד.
איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?
אורז עם טופו.
מה החטא האהוב עליך?
בכנות… דוריטוס.
האם את מאמינה בנטילת תוספי תזונה?
בהחלט כן, במידת הצורך ולאחר אבחון מקצועי.
האם יש משהו שהיית רוצה לשנות בתזונה שלך?
הייתי רוצה לאכול יותר ירקות ופירות.

מרק עדשים כתומות. תמונה Pexels
המתכון המנצח שלך
מרק עדשים כתומות מנצח
חומרים ל כ-4 מנות:
250 גרם עדשים כתומות
1 ליטר מים
3 כפות שמן זית
2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 גזרים מגוררים דק
צרור כוסברה
2 גבעולי סלרי, כולל העלים
כף גדושה כורכום
2 כפיות פלפל שחור גרוס
1 כף של חוויאג' תימני למרק
אופן ההכנה:
- משרים את העדשים במים רותחים למשך כ-3 שעות, ומחליפים את המים 2 – 3 פעמים תוך כדי שטיפת העדשים.
- מחממים את השמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל. מערבבים עד שהבצל משחים, מוסיפים את הגזרים ומערבבים כ-2 דקות נוספות.
- מוסיפים את העדשים ומערבבים כ-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, את הסלרי ואת התבלינים.
- מבשלים את המרק עד לריכוך העדשים, כ-40-30 דקות
בתיאבון!
רוצים להכיר את מירי חדד ולשמוע על הגישה שלה לתזונה ולדיאטה?
מירי חדד, דיאטנית קלינית וספורט M.sc, תגיע לכנס אוכלים בריא 16 להרצות בנושא: "שומן בטני, חילוף חומרים ודיאטות הרזיה – מה באמת עובד?"
לתוכניית הכנס המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 16.
לקבלת הנחה ברישום להרצאות וסדנאות הכנס הקלידו קוד קופון: 1313


