GOODMUV_Fly
Spirulife_Shocomaca_fly

נטורופתיה כדרך חיים: להבין את הגוף, לשנות את הבריאות

עם ניסיון של למעלה מ-15 שנים ואלפי מטופלים, נטלי גל משלבת בין רפואה קונבנציונלית לנטורופתיה קלאסית, מתמחה במחלות מטבוליות ומובילה שינוי אמיתי באורח החיים והבריאות של מטופליה

טעים להכיר את נטלי גל. צילום: אילן סימן טוב

sujok_IN

נטלי גל היא אחת מהנטורופתיות הבולטות בישראל, בעלת ניסיון של למעלה מ-15 שנים ואלפי מטופלים.

מומחית ברפואה אינטגרטיבית המשלבת ידע רפואי עדכני עם עקרונות הנטורופתיה הקלאסית, ומוכרת בזכות אבחון מדויק, גישה מעמיקה והיכולת להוביל שינוי אמיתי גם במצבי בריאות מורכבים.

נטלי מתמחה במחלות מטבוליות – כבד שומני, סוכרת, תסמונת מטבולית, כולסטרול גבוה, השמנה בטנית ובעיות עיכול – ומשלבת בתהליכי האבחון שלה בדיקות מתקדמות מארה"ב שאינן זמינות ברוב המרפאות בארץ.
היא פיתחה שיטות טיפול ייחודיות המבוססות על ניסיון קליני עשיר, עוסקת בהוראת מטפלים ומעבירה קורסים והדרכות לנטורופתים.

נטלי היא גם יוצרת הפודקאסט "נכנסת לכם לדם", שבו היא חושפת את הקהל הרחב לעולם מרתק של בריאות, תזונה, בדיקות מעבדה והבנת שורשי המחלות.

“בריאות היא לא מזל – היא מערכת שאפשר להבין, לכוון ולשנות.”

בהרצאותיה נטלי מנפצת מיתוסים רפואיים, מציגה מחקרים עדכניים, ומלמדת כיצד הגוף יכול לרפא את עצמו כשהוא מקבל את הכלים הנכונים – תזונה מותאמת, אבחון מדויק ותמיכה שלמה בגוף ובנפש.

הזמנו את נטלי להתארח במדור "טעים להכיר" ולשתף אותנו בהרגלי התזונה שמלווים אותה ביום-יום.

לאורחים קודמים במדור "טעים להכיר":

"תזונה היא לא משטר – היא בחירה יומיומית של הקשבה עצמית ואהבה לגוף"

תזונה אינטואיטיבית אינטגרטיבית – הדרך לריפוי טבעי אמיתי

תזונה מודעת: כשהבריאות מתחילה בהקשבה לגוף

שייק ירוק. תמונה: pexels

שייק ירוק. תמונה: pexels

איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?

"המזון הוא לא רק דלק – הוא שפה שהגוף מדבר בה. כשאנחנו מקשיבים לגוף ומאכילים אותו נכון, הוא יודע לרפא את עצמו."

מה המאכל שאת הכי אוהבת לאכול?

אני הכי אוהבת לאכול מנות קטנות ומגוונות, כמו במסעדת טאפאס.
יש משהו קסום בגיוון הזה. כל מנה היא עולם אחר, מרקם אחר, טעם אחר, שפה אחרת.

זה מזכיר לי שהגוף, בדיוק כמו הנפש, זקוק לצבעים, לרעננות ולחוויה שמתעוררת בכל ביס מחדש, והוא לא זקוק לכמויות גדולות של אוכל כמו שמרבית האנשים אוכלים.

תארי את התפריט היומי הממוצע שלך

בוקר: כוס מים ותמיד בננה

צהריים: לרוב סלט מגוון כמו בבופה סלטים שמרכיבים לבד – ירקות חיים, עלים ירוקים, אבוקדו או טחינה, קינואה או גרגרי חומוס. זה משתנה כל הזמן.

ערב: מרק ירקות עשיר עם מעט קטניות או טופו מוקפץ / תבשיל כלשהו.

אחרי אימון: שייק פירות עם ספירולינה קפואה.

אני אוכלת פשוט – אבל עם מחשבה.

איזה מיתוס הכי גדול על תזונה את מכירה?

יש הרבה מיתוסים שאני אוהבת לנפץ:

הראשון הוא שמספיק לספור קלוריות – כשהאמת היא שהגוף לא עובד לפי מספרים אלא לפי ביוכימיה, איכות ותזמון.

השני הוא שאם אין תסמינים ובדיקות הדם תקינות, סימן שהכול בסדר.
הגוף מאותת הרבה לפני שמופיעה מחלה, ורבים פשוט לא בודקים את הדברים הנכונים, או לא מפרשים נכון את הנתונים.

והשלישי הוא שכבד שומני קיים רק אצל אנשים עם עודף משקל.
ראיתי קלינית לא מעט אנשים רזים עם כבד שומני, כי השורש הוא מטבולי ולא אסתטי.

איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות, ולמה?

מרק צורבה רומני של סבא וסבתא.
הריח שלו מילדות עדיין נמצא בי. היה בו תבלין שקוראים לו לאושטיין.
הטעם והריח, וואו. שם הבנתי לראשונה כמה מזון יכול לרפא גם את הנפש.

אלופת המרקים. תמונה: pexels

אלופת המרקים. תמונה: pexels

מה בחיים, אבל בחיים לא תאכלי, ולמה?

בשר וחלב פרה. כבר 20 שנה לא אכלתי ואין סיכוי שזה ישתנה.

מעבר לכך שמדובר במזונות שמכבידים על הכבד ומעלים דלקתיות, יש בהם משהו שמרגיש לי מנוגד לאנרגיה של החיים.

איזה אוכל תיקחי איתך ליום ארוך ולא צפוי?

בקבוק מים – תמיד.
פירות, ולחם איכותי עם ממרח אהוב וירקות.

מה ה"חטא" האהוב עלייך?

שוקולד כמובן, אבל לשמחתי כבר אין לי בו חשק עז כמו בעבר – וזה בזכות השינויים שעשיתי.

האם את מאמינה בנטילת תוספי תזונה?

חד משמעית כן – אבל רק מתוך התאמה אישית מדויקת.
לא כל תוסף תזונה בריא; יש גם כאלה שעלולים להזיק.
הרבה אנשים חושבים שאם הם קונים בבית טבע, הם בהכרח בוחרים נכון – וזה ממש לא כך.

צריך לדעת מתי, כמה, באיזו תרכובת ולכמה זמן. כשמשתמשים בהם נכון, תוספי תזונה יכולים לשנות חיים.

האם יש משהו שהיית רוצה לשנות בתזונה שלך?

הייתי רוצה למצוא יותר זמן לשבת בשקט ולאכול בנוכחות מלאה.
אנחנו עסוקים כל כך ב"מה" שאנחנו אוכלים – ושוכחים ש"האיך" לא פחות חשוב.

המתכון המנצח שלך:

מרק עדשים צהובות ודוחן – אני אלופת המרקים

מרכיבים:

עדשים צהובות, דוחן, בצל, שום (כתוש ושלם), סלרי, גזר, שורשי סלרי ופטרוזיליה, בטטה, כוסברה או שמיר, כמון, מלח, פלפל ומעט כורכום.
מבשלים על אש נמוכה עד שהמרק הופך סמיך ועשיר.


 

נטלי גל, נטורופתית ND ומומחית לרפואה אינטגרטיבית, תגיע לכנס אוכלים בריא 16 להרצות בנושא: "המגפה השקטה: איך להימנע ואיך להתמודד עם כבד שומני"

לתוכניית הכנס המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 16.

לקבלת הנחה ברישום להרצאות וסדנאות הכנס הקלידו קוד קופון: 1313

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו