"חשוב לאכול מזון המותאם לטיפוס הגוף שלך"
ד"ר ערן מגון למד שתזונה היא הרבה יותר מרשימת רכיבים, זו דרך חיים שמתחילה בהקשבה לגוף. רגע לפני שהוא מגיע לחלוק את הידע שלו בכנס אוכלים בריא 16, הוא משתף בתפריט היומי, במאכל ההודי שהוא לא מוותר עליו, בחשיבות של אכילת מזון מותאם לגוף ובפילוסופיה שמאחורי כל ביס.
לאורחים נוספים במדור "טעים להכיר":
תזונה אינטואיטיבית אינטגרטיבית – הדרך לריפוי טבעי אמיתי
תזונה מודעת: כשהבריאות מתחילה בהקשבה לגוף
"זו התזונה שאימצתי אחרי שניסיתי כמעט כל תזונה אפשרית"
איזה משפט מתאר הכי טוב את הגישה שלך לגבי תזונה?
חשוב לאכול מזון המותאם לטיפוס הגוף שלך.
מה המאכל שאתה הכי אוהב לאכול?
תבשיל קדרה הנקרא קיצ'רי – תבשיל הודי מסורתי, המכיל אורז בסמטי, מאש, ירקות, גהי (סמנה – חמאה מטוהרת), עשבי תיבול ותבלינים.
הכרתי אותו לראשונה כשהתארחתי אצל רופאים הודים בביקורים הראשונים שלי בהודו.
תאר את התפריט היומי הממוצע שלך
בוקר: שיבולת שועל, או ביצה וסלט
צהריים: קיצ'רי או קיטניות בתוספת דגן וירקות
ערב: ירקות מוקפצים או צלויים, מרק וסלט קטן
איזה מיתוס הכי גדול על תזונה אתה מכיר?
צריך לאכול חלבון בכל ארוחה…
איזה מאכל מעלה לך הכי הרבה זיכרונות, ולמה?
ארוחה מדהימה שקיבלנו, תלמידי ואני, במסגרת סטאז' שעשיתי להם בהודו, בביתו של ד"ר גונבאט יאולה, יו"ר האקדמיה הבינלאומית לאיורוודה בפונה, הודו.
הארוחה כללה מגוון גדול מאוד של מנות טעימות (ולא חריפות), וזאת הייתה חוויה מהממת.
מה החטא האהוב עליך?
עוגת גבינה ביתית.

עוגת גבינה ביתית. תמונה: pexels
האם אתה מאמין בנטילת תוספי תזונה?
כן
האם יש משהו שהיית רוצה לשנות בתזונה שלך?
לא
המתכון המנצח של ד"ר ערן מגון: קיצ'רי Khicheri
המתכון לסועד אחד
חומרים
שליש כוס אורז בסמטי לבן או מלא (או חצי/חצי)
שליש כוס מונג-דאל (מאש צהוב קלוף) או מאש ירוק מושרה לילה (או לפחות למספר שעות).
* מאש מושרה כראוי הוא רך מספיק כך שניתן לנגיסה.
1 כוס מים חמים
1 כפית גהי, או שמן זית או שמן קוקוס
ירקות נוספים חתוכים, על פי רצונך או על פי המומלץ.
תבלינים – חלקם או כולם או על פי המומלץ:
עלה דפנה, מלח לפי הטעם, זנגביל (ג'ינג'ר), מעט הל, מעט אגוז מוסקט, כורכום, כמון, שמיר, כוסברה, קינמון, הינגו (תבלין הודי, להשיג בחנויות הודיות).
ניתן לשנות ולגוון את התבלינים לפי הטעם.

תבלינים לקיצ'רי. תמונה: pexels
אופן ההכנה
- שוטפים את האורז ואת גרגירי המאש.
- מחממים את הגהי או את השמן בסיר ומוסיפים את התבלינים.
- מטגנים קלות כחצי דקה בלבד, מוסיפים את האורז, את המאש ואת הירקות ומטגנים במשך כ-2 – 3 דקות תוך כדי בחישה.
- מוסיפים לסיר את המים החמים ואת המלח ומביאים לרתיחה (במקרים של מערכת עיכול רגישה, ניתן להשתמש ביותר מים ולקבל מרק, שהוא יותר עדין וקל לעיכול).
- מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה עד שכל המים נספגים.
- לקבלת קיצ'רי טעים במיוחד מטגנים בנפרד על אש קטנה את התבלינים במחבת או בסיר קטן. מומלץ. זה שווה את ההשקעה!
מתחילים עם תבלינים טריים – בצל, שום, ג'ינג'ר (אם הם הומלצו), ואח"כ מוסיפים את עשבי התיבול – פטרוזיליה, שמיר, כוסברה וכדומה, ובסוף מוסיפים את האבקות – כמון, כורכום וקינמון לעוד כחצי דקה.
שימו לב שהתבלינים לא יישרפו. התהליך הזה "פותח" את הטעמים של התבלינים.
מומלץ לא לדלג על השלב הזה. הוא שווה את ההשקעה!
לבסוף, מעבירים למחבת התבלינים 2 – 3 כפות מהתבשיל, מערבבים, ואז "אוספים" את הכול, מחזירים לסיר ומערבבים.
הטעם נפלא! בתיאבון!
בעולם של טרנדים תזונתיים מתחלפים, ד"ר ערן מגון מזכיר שהבריאות האמיתית נמצאת בפשטות – במזון שמותאם לגוף, בתבלין הנכון ובכף של שלווה.
לפעמים, כל מה שצריך כדי להזין את הגוף והנפש הוא סיר קיצ’רי מהביל וקצת הקשבה פנימה.
——————————————————————————————–
ד"ר ערן מגון יגיע להרצות בכנס אוכלים בריא 16 בנושא: "מחלות דרכי העיכול ואיזון מערכת העיכול על פי האיורוודה"
לתוכניית הכנס המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 16.
לקבלת הנחה ברישום להרצאות וסדנאות הכנס הקלידו קוד קופון: 1313



