פטריית מלך היער (ארינג'י) על קרם ארטישוק ירושלמי

פטריית מלך היער (ארינג'י) על קרם ארטישוק ירושלמי. צילום: בבי חורש סבג, אוסף צילומי מתכונים אביטל סבג
הכירו את הארינג'י – פטריית מלך היער האצילית, בעלת טעם בשרני, שמככבת במסעדות גורמה וגם במטבחים בריאים במיוחד.
במתכון הזה היא פוגשת קרם ארטישוק ירושלמי קטיפתי, עם נגיעות שום, ג'ינג'ר ושמן שומשום.
ואת השילוב הזה, גם אתם חייבים לפגוש על הצלחת שלכם.
המתכון לפניכם.
למתכוני בריאות נוספים על בסיס פטריות:
מתכון לפטריית מלך היער (ארינג'י) על קרם ארטישוק ירושלמי
מצרכים ל-4 סועדים:
חצי קילו ארטישוק ירושלמי מקולף
תפוח אדמה ללא קליפה מבושל
4 פטריות מלך היער גדולות
למרינדה:
רבע כוס יין אדום (לא חובה)
2 שיני שום
פלפל צ'ילי טרי
כפית מלח גס
כפית פלפל שחור
כף שמן שומשום
כף ג'ינג'ר מגורר
כוס מים
הוראות הכנה:
פורסים כל פטרייה לאורך בעובי של חצי סנטימטר, וחורצים בעזרת סכין לאורך הפטרייה כמה פסים.
מניחים בכלי יחד עם המרינדה ונותנים לפטריות לשבת 5-2 שעות מנימום.
מעבירים לתבנית פיירקס עם נייר אפייה מעל ואופים בחום של 180 מעלות 40 דקות.
על מחבת ברזל פסים לוהט, מניחים את הפטריות וצורבים דקה לכל צד.
מבשלים את הארטישוק הירושלמי עד שמתרכך, מעבירים ללא הנוזלים עם תפוח האדמה וכפית מלח למעבד מזון, עד לקבלת מרקם חלק.
מניחים כף מקרם הארטישוק, מעליו 3 פרוסות של פטריות צרובות, בוזקים שמן זית ולימון ומגישים.
אפשר לקשט בפטרוזליה או כוסברה מעל.
המתכון לקוח מתוך סדנה במסגרת קורס הבישול "זן מסביב לשולחן" של אביטל סבג. ניתן לקרוא על הסדנה כאן.


