Spirulife_Shocomaca_fly
barimax1125_Fly

שיפודי טופו טעימים אש!

מאת: יעל ביבי - נטורופתית והרבליסטית קלינית, מתמקדת בשיקום הקיבה באמצעות תזונה וצמחי מרפא אצל אנשים שסובלים מכאבים בעיכול ועוד
זמן קריאה: < 1 דקה
שיפודי טופו טעימים, מתובלים, פריכים מבחוץ ונימוחים מבפנים – כאלה שיגרמו גם לדוד שחשש מהמילה "טבעוני" להתקרב בזהירות, לטעום… ולגנוב עוד שיפוד

שיפודי טופו טעימים אש. צילום: יעל ביבי

barimax1125_IN

יום העצמאות מגיע, ואיתו המנגל המסורתי.

אבל משהו משתנה בנוף – המנגל הישראלי כבר לא שייך רק לקבבים ונקניקיות. פתאום, צצים להם שיפודים צבעוניים של ירקות, תירסים חרוכים, ובין כל אלה – שיפודי טופו. כן, טופו!

הטופו הזה לא מתנצל. הוא לא בא להיות תחליף. הוא כוכב בפני עצמו.

וכן, אם אתם לא יוצאים למנגל בשטח, הוא יעבוד נפלא גם במחבת או בתנור – אבל על האש, הוא פשוט מקבל אופי.

אז אם גם אתם מרגישים שהגיע הזמן לרענן את השיפודים לחג – זה המתכון בשבילכם.

כולם מתאהבים בשיפודי הטופו האלה. צילום: יעל ביבי

כולם מתאהבים בשיפודי הטופו האלה. צילום: יעל ביבי

למתכונים נוספים ליום העצמאות:

פלאפל דל פחמימה וטבעוני

שיפודי ירקות וטופו

סקירת תחליפי בשר למנגל טבעוני

מתכון לשיפודי טופו טעימים אש!

מצרכים:

כף סילאן

כף חמאת בוטנים

2 כפות רוטב סויה

חבילת טופו

הוראות הכנה:

מערבבים את חמאת הבוטנים, הסילאן והסויה בקערה.

חותכים את הטופו לקוביות, מכניסים אותן לתוך הרוטב שהכנו ומערבבים היטב.

שמים בקופסה ומביאים איתכם למנגל.

כשמגיעים למנגל משפדים את קוביות הטופו, צורבים את השיפודים על המנגל מכל הצדדים, ומתענגים.

נשארים בבית? אין בעיה.

אפשר גם להכין במחבת: שופכים מעט שמן זית ואת כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את קוביות הטופו ומשחימים אותן כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.

ואפשר גם בתנור: מכינים את הרוטב בקערה ומערבבים את קוביות הטופו כך שיהיו מצופות היטב. מעבירים את הטופו לתבנית, ואופים בחום בינוני כ-15 דקות. מומלץ להפוך כמה פעמים במהלך האפייה כדי שיאפה היטב מכל הצדדים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו