SmartKish_Fly
Jeliat_Fly

מהם "קינוחי אור" ואיך הם תורמים לבריאותכם?

מאת: - שפית של רו-פוד ומרצה לתזונה ובריאות טבעית
הם קורצים אלינו בסופרמרקט ומציצים מכל פרסומת שנייה - הממתקים התעשייתיים הפכו לחלק בלתי נפרד מחיינו. אבל האם באמת אנחנו חייבים לבחור בין הנאה לבריאות? לכבוד יום הטבעונות הבינלאומי, הכירו את קינוחי האור, המבוססים על מתיקות טבעית ורכיבים איכותיים מהצומח, ומאפשרים לנו להתענג על מתוק - בלי נקיפות מצפון ועם יתרונות תזונתיים מפתיעים

דפנה אמון עם קינוחי אור. צילום: אריק אלון

Bari15_In

רובנו מכירים את התחושה אחרי ארוחה קלה שכללה גם ירקות טריים בשלל צבעים – תחושת חיוניות וקלילות.

לעומת זאת, אחרי ארוחה כבדה כמו סעודת חג, אנחנו חווים לרוב כבדות וחוסר אנרגיה.

ההבדל טמון בכמות האנרגיה שהגוף משקיע בעיכול, אך לא רק בכך.

אפשר להגיע לשובע וסיפוק גם עם מזונות יותר קלילים הודות לאנרגיית ה"אור" שהם מכילים.

אולי זה נשמע קצת רוחני, אבל מדובר בעקרון עם בסיס מדעי מרתק, פשוט ליישום ובעל יתרונות בריאותיים רבים.

האנרגיה שבמזון – איך היא משפיעה עלינו?

בשנת 1939, המדען הרוסי סמיון קירליאן גילה שיטה מהפכנית שנקראת "צילום קירילי".

הוא הבחין שאם מניחים גוף על לוח צילום בחשיפה לשדה חשמלי חזק, מתקבלת תמונה עם הילה סביבו.

השיטה נוסתה על צמחים, מטבעות עתיקות ואיברים שונים, וגילתה שכל אלו מקרינים הילה על לוח הצילום.

יש חוקרים הטוענים שצילומים אלו מציגים את "אנרגיית החיים" ואפשר לעשות בהם שימוש בגילוי וריפוי מחלות כמו סרטן.

בהקשר של תזונה, מה שמרתק אותי במיוחד הוא ההבדל בין ההילה של מזון טרי ולא-מבושל, לבין מזון מעובד או מבושל.

הפירות והירקות החיים מקרינים הילה חזקה וברורה, בעוד המזונות המעובדים מראים הילות חלשות יותר.

אין זה אומר שכל צמח שיש לו הילה חזקה בצילום צריך לאכול אותו.

המזון הטבעי שלנו צריך להיות מושך ואטרקטיבי גם מבחינת הטעם והריח.

עוד נקודה מעניינת למחשבה היא שפירות וירקות אורגניים הראו אף הילה גבוהה יותר מאלה בחקלאות קונבנציונאלית.

צילום קירילי של עגבנייה טרייה לעומת עגבנייה מבושלת. צילום: דיוויד וולפי

צילום קירילי של עגבנייה טרייה לעומת עגבנייה מבושלת. צילום: דיוויד וולפי

מה מעניק למזונות החיים את ההילה? מה מייחד אותם?

מזונות טריים ולא מעובדים עשירים בצבעוניות וססגוניות טבעית, במים חיים, באנזימים, פיטו-נוטריינטים, סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.

האם זה הטבע שמבקש שנאכל מזונות בעלי הילה גבוהה כדי לספק לגוף נוטריינטים וליהנות מהזנה טובה?

מחקרים מראים שתזונה הכוללת יותר מזונות מלאי-חיים כמו ירקות, פירות ואגוזים טריים:

שפע הנוטריינטים שהמזונות החיים מכילים, מאפשר לגוף לחוות שובע אמיתי ולהימנע מאכילת יתר ובכך להגיע למשקל גוף אידיאלי.

אז מהם קינוחי אור?

במשך יותר מעשור אני חוקרת את הבריאות והתזונה הטבעית.

אני מורה מוסמכת בתחום הבריאות הטבעית ושפית RAW-FOOD.

כבר 11 שנים שאני אוכלת בעיקר מזונות טריים ומלאי-חיים.

בזכות השינוי הזה, הצלחתי להתגבר על בעיות בריאות רבות ולהרגיש חזקה ואנרגטית יותר.

אני מאמינה בפשטות ובחיבור לטבע, ומשלבת זאת עם יצירתיות במטבח – כולל יצירת קינוחים בריאים ומלאי-אור שאני גאה בהם.

דפנה אמון במטבח הביתי. צילום: אריק אלון

דפנה אמון במטבח הביתי. צילום: אריק אלון

המתוק שהגוף שלנו אוהב

החשק למתוק מלווה אותנו עוד מינקות, והוא טבעי לחלוטין.

תאגידי המזון מכירים זאת היטב ומייצרים ממתקים מעובדים שמפתים אותנו.

אך מה קורה אחרי שאוכלים מתוק תעשייתי?

לרוב, נוצר כדור שלג של רצון לעוד ואחריו תחושת אשמה.

אם היינו מצלמים את הממתקים האלה בשיטה הקירילית, לא היינו רואים בהם הרבה "אור".

לעומת זאת, כשאנו בוחרים במתוק טבעי כמו פירות, אגוזים ושקדים, וכשאנו מתענגים על "קינוחי האור" שעשויים מרכיבים טבעיים אלה, אנחנו גם נהנים מטעם נפלא וגם התשוקה למתוק מתאזנת.

מנגנון השובע שלנו לא תלוי רק בהתמלאות הקיבה אלא גם באיכות המזון.

ככל שהוא יותר קל לעיכול, איכותי ועשיר בנוטריינטים כך הורמוני השובע יפעלו בצורה מיטיבה.

לא צריך לוותר על ההנאה ממתוק. צילום מימין לשמאל: זוהר רון ואריק אלון

לא צריך לוותר על ההנאה ממתוק. צילום מימין לשמאל: זוהר רון ואריק אלון

רוצים להתנסות בהכנת קינוחי אור בעצמכם?

בכנס "אוכלים בריא 15" אני מזמינה אתכם להצטרף לסדנה ייחודית בה נלמד להכין קינוחים אלה שהם עשויים 100% רכיבים טבעיים וטעימים, ללא סוכר מעובד וללא גלוטן.

נגלה יחד כיצד האנרגיה של המזון משפיעה על תחושת החיוניות שלנו ונטעם מתוקים שמספקים את הגוף והנפש כאחד.

כל המתכונים הם בגישת RAW-FOOD, מזון טבעי מן הצומח, ללא בישול.

הסדנה תתקיים ביום שישי ה-29.11 בתיאטרון גבעתיים.

מה נכין בסדנה?

הסדנה מוגבלת לעד 25 משתתפים בלבד, אז כדאי למהר ולתפוס את מקומכם.

בעת ההרשמה תוכלו להקליד קוד קופון 1313 המקנה הנחה לגולשי EatWell

פרטים והרשמה באתר כנס אוכלים בריא 15

צרו קשר עם דפנה אמון – בריאות ותזונה טבעית



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו