מרק משלושה סוגי עדשים
חומרים:
1 בצל בינוני קצוץ דק
1 שן שום כתושה
1/3 כוס עדשים שחורים
1/3 כוס עדשים חומים
1/3 כוס עדשים כתומים
1 בטטה בינונית חתוכה בחיתוך גס
1 בצל בינוני חתוך בחיתוך גס
4-5 כוסות מים
1 כף סויה תמרי
1 כף רסק עגבניות ללא חומרי שימור
פלפל שחור
150 גר’ עלי תרד טריים (300 גר’ אם משתמשים בקפואים)
אופן ההכנה:
1. מטגנים במעט שמן זית בצל אחד קצוץ דק עם מעט מלח עד שהוא הופך שקוף.
2. מוסיפים את שן השום הכתושה ומטגנים 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את העדשים ואת הבטטה ומטגנים דקה נוספת.
4. מוסיפים את הבצל הנוסף ואת המים.
5. מוסיפים את הסויה את רסק העגבניות ומעט פלפל שחור ובוחשים.
6. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ – 25 דקות או עד שהעדשים רכים.
7. מוסיפים את עלי התרד, מכסים את הסיר וכעבור דקה מכבים את האש.
8. טועמים, אם יש צורך מוסיפים מעט מלח.
מתכונים בריאים | פורום תזונה בריאה | תוספי מזון | אומגה 3 | אינדקס מחלות | ויטמין C | ספרי בריאות | ויטמינים ומינרלים | הריון ולידה | תזונה ילדים | קוליטיס | מגנזיום | סידן | אינדקס גליקמי | אנרגטיקה של מזונות | יוגה ותזונה | בתי טבע | אינדקס צבעי מאכל | תוספי תזונה | ויטמין B12 | בישול בריא | מתכוני בריאות | תזונה בהריון | שפעת | אורגני | אוכל בריא | ויטמין E | סרטן | ספרי תזונה | סוכרת | סרטוני תזונה בריאה | השמנת יתר | לאכול בריא | חומצות אמיניות | אלרגיות | עצירות | דף הבית | הרשמה לעידכונים | שלשול | ויטמין A | קרוהן | איורוודה -רפואה הודית |

