סלט ירוק אביבי לבריאות המוח עם רוטב אבוקדו וספירולינה
הסלט הבא עשיר ברכיבים תזונתיים, התורמים לשמירה על בריאות המוח שלנו.
הוא דל בסוכרים ועשיר בשומנים איכותיים וחומצות שומן טובות מסוג אומגה 3.
הוא עשיר בנוגדי חמצון, ויטמיני B, חומצה פולית, ויטמין C, ויטמין E ומינרלים רבים כמו גופרית, אבץ ומגנזיום.
לסלטי בריאות נוספים:
סלט ירוק עשיר במגנזיום במיוחד למצבי חרדה וסטרס
סלט הבריאות של חוקרת האפיגנטיקה
קל לעיכול: סלט אננס, אבוקדו ומלפפונים
מתכון לסלט ירוק אביבי לבריאות המוח עם רוטב ספירולינה ואבוקדו
מצרכים לסלט:
1/2 חבילת חסה, החלקים הירוקים בלבד – חתוכים גס
כוס עלי תרד – חתוכים גס
1/2 כוס עלי קייל – חתוכים גס
1/2 כוס רוקט / עליי בייבי – חתוכים גס
חופן נבטי ברוקולי או צנונית או קייל
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
2 כפות גרעיני דלעת
תמיד תמיד אפשר להוסיף ירקות אחרים לסלט כמו ברוקולי, מלפפון, שומר.
מצרכים לרוטב:
1 אבוקדו גדול ורך (אפשר להחליף ב-2 כפות טחינה מלאה גולמית)
1/2 עגבנייה
1/2 בצל סגול
חופן עלי כוסברה
1 כף ספירולינה טרייה
מיץ מלימון אחד, אפשר להוסיף 1 כף חומץ תפוחים אורגני
קורט מלח ים אטלנטי
קורט פלפל שחור על פי הטעם
1/2 שן שום
כף שמן זית
מים על פי הצורך
אפשרות להוסיף: מעט פלפל חריף קאיין / 1/2 כפית סומק טחון לרוטב חמצמץ
הוראות הכנה:
ערבבו את כל המצרכים לסלט בקערה.
הניחו את כל מרכיבי הרוטב במעבד מזון, טחנו והוסיפו מים בהדרגה עד קבלת המרקם המתאים.
תבלו ותקנו על פי הטעם.
רוצים ללמוד על עוד דרכים לשמור על האיבר החשוב לנו ביותר – המוח?
ביום חמישי ה-11.4 יגאל קוטין מגיע לכנס "אוכלים בריא 14" להרצאה בנושא "מוח מנצח – המפתח לבריאות המוח".
צפו ביגאל מסביר אודות ההרצאה:
לתוכנייה המלאה ולרכישת כרטיסים היכנסו לאתר אוכלים בריא 14.
לקבלת הנחה לגולשי EatWell הקלידו קוד קופון: 1313.