מרק עדשים משביע ומחמם
המרק החורפי המושלם!
מרק עדשים כתומות הוא מרק מהיר הכנה, והתוצאה – טעימה ומשביעה לאורך זמן.
שדרוג שלו עם הירקות שבמתכון, יבטיח טעם עשיר יותר ומנה מזינה עוד יותר.
מתכוני בריאות נוספים למרקים חורפיים מפנקים:
מתכון למרק עדשים משביע ומחמם
מצרכים ל-9 מנות:
כוס (170 גרם) עדשים כתומות
בצל בינוני
שן שום
2 קישואים בינוניים
כף שמן זית
גבעול סלרי שלם
2 גבעולי פטרוזיליה
כפית שטוחה של כמון
חצי כפית שטוחה של כורכום
פלפל ומלח, לפי הטעם.
הוראות הכנה:
שוטפים היטב את העדשים, קוצצים את הבצל דק-דק ומגרדים דק את הקישואים.
מחממים שמן בסיר ומטגנים את הבצל עד שמזהיב.
כותשים את השום ומוסיפים, יחד עם שאר התבלינים מלבד המלח: כורכום, כמון ופלפל שחור.
מערבבים היטב.
מוסיפים את הקישואים ואת העדשים לסיר ומערבבים שוב.
מוסיפים לסיר 8 כוסות מים, מרתיחים ואז מנמיכים לאש קטנה ומבשלים למשך 20 דקות.
מוסיפים מלח, טועמים ומתקנים את התיבול, לפי הצורך.
מוסיפים את גבעולי הפטרוזיליה והסלרי למרק ומכסים את הסיר.
מכבים את האש ומחכים מעט לפני הגשה.