פודינג צ'יה עשיר באומגה 3
כשאנו חווים מתח, בין אם הוא פיזי או נפשי, הגוף שלנו מגיב בשחרור הורמוני לחץ, כגון קורטיזול ואדרנלין.
הפרשה כרונית של חומרים אלה יכולה לעורר תגובה דלקתית בתוך הגוף, שעלולה לגרום לתחלואה.
צריכת אומגה 3 נקשרה להפחתת הדלקת בגוף.
בנוסף, מטה-אנליזה שסקרה 19 מחקרים וכללה בסך הכל 1203 משתתפים גילתה שאלו שצרכו אומגה 3 חוו ירידה משמעותית בתסמיני החרדה בהשוואה לאלו שקיבלו פלצבו.
מזונות עשירים באומגה 3 הם דגים כמו סרדינים, סלמון, הרינג ומקרל וגם אגוזי מלך, זרעי פשתן וזרעי צ'יה.
המתכון מטה לפודינג צ'יה עשיר במיוחד באומגה 3, ולמרבה המזל גם טעים במיוחד וקל להכנה.
למתכוני בריאות נוספים המכילים צ'יה:
מתכון פודינג צ'יה עשיר באומגה 3
מצרכים:
כף צ'יה שחורה / לבנה (ניתן למצוא בכל חנות פיצוחים / חנות טבע ואפילו במרכולים)
כ-5 טיפות תמצית וניל
כף של ריבה ללא סוכר (אני ממליצה על ריבת פירות יער)
שבבי אגוזי מלך ושקדים
קוביות בננה (או פרי אחר)
כוס של חלב צמחי (שקדים / שיבולת שועל / אורז וכו')
הוראות הכנה:
ערבבו את הצ'יה בחלב הצמחי טוב טוב.
הוסיפו את הווניל והריבה וערבבו שוב.
פזרו מעל את שבבי השקדים, האגוזים והבננה.
סגרו את הצנצנת במכסה והשאירו במקרר למשך כשעה לפחות.
כמה דברים שכדאי לדעת על המתכון לפודינג צ'יה:
- ככל שתשאירו את הצ'יה במים היא תפריש את החומר הפעיל הרירי שמייצר פודינג ובעצם בעל זמינות ביולוגית של הרכיבים הפעילים.
- ניתן להכין לכמה ימים מראש – במידה וזה מתמצק ניתן לפני ההגשה לערבב בנוזל לסמיכות האהובה עליכם .
תמרה צוברי תשתתף בפאנל מומחים מיוחד בנושא "מערכת העיכול" במסגרת כנס אוכלים בריא 14, שיחשוף את כל הטיפים הפרקטיים לשיפור תפקוד מערכת העיכול שלכם.
הפאנל יתקיים ביום חמישי ה-11.4 וישתתפו בו גם ד"ר מיכאל הרלינג ועדי זוסמן.
לפרטים והזמנת כרטיסים עברו לאתר כנס אוכלים בריא 14.
לקבלת הנחה לגולשי EatWell הקלידו קוד קופון 1313 בעת הרכישה.