לחם אגוזים טבעוני ללא שמרים וללא גלוטן
אם אתם לא רגילים להשתמש בקמחים ללא גלוטן, יכול להיות שתבהלו מרשימת הרכיבים…
אל חשש! את כולם ניתן למצוא בקלות בכל סופר כמעט.
מצאתם את הרכיבים? עשיתם כבר חצי מהעבודה, כי ההכנה קלה ופשוטה, והתוצאה מעולה!
למתכונים נוספים ללא גלוטן:
מתכון לחם אגוזים טבעוני ללא שמרים וללא גלוטן
מצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות או אחת גדולה באורך 30 ס"מ:
כוס קמח אורז
כוס קמח טפיוקה
חצי כוס אגוזי מלך טחונים
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
כוס קמח תירס
2 כפות זרעי דלעת טחונים
3/4 כפית מלח
חצי טופו טבעי מגורר דק
1/3 כוס רסק תפוחי עץ
2 כפות חומץ תפוחים
4 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
הוראות הכנה:
חממו את התנור ל-180° ורפדו את התבניות את התבנית הארוכה בנייר אפייה.
ערבבו בקערה קמח אורז, קמח טפיוקה, אגוזי מלך טחונים, קמח תירס, אבקת סודה לשתייה, אבקת אפייה, זרעי דלעת טחונים ומלח.
בקערה נפרדת טרפו יחד את רסק תפוחי העץ, עם החומץ, הטופו, השמן והמים.
אחדו את שתי הקערות לקערה אחת וערבבו עד שנוצרת בלילה אחידה.
הוסיפו את אגוזי המלך הקצוצים וערבבו.
העבירו לתבניות ואפו כשעה.
נעצו קיסם במרכז כיכר הלחם. אם הוא יוצא יבש – כבו את התנור, חלצו את הכיכר מהתבנית, הסירו את נייר האפייה והחזירו את הלחם לתנור הכבוי עם דלת סגורה למשך 25 דקות.
הוציאו וצננו היטב.
פרסו מהלחם ואכלו בתיאבון!
לפרטים על סדנת אפייה דיגיטלית ללא גלוטן של נעמה רן – לחצו פה